Tuesday, September 30, 2014

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ



Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ

Του κ. Ανδρέα Ζαχαρουδιού
=====

Είναι περιπτώσεις, που οι γονείς αδυνατούν να ελέγξουν τα παιδιά τους και να τους επιβάλουν να παρουσιάζονται ευπρεπείς στα σχολεία! Αν κάποιοι μαθητές τολμήσουν να παρουσιασθούν στα σχολεία με εμφάνισιν όπως κανονικά θα έπρεπε, θα γίνουν περίγελα των συμμαθητών τους!

Αν οι μαθητές δεν μάθουν από τώρα να σέβονται τους απλούς και εύκολους κανονισμούς του Σχολείου, πώς θα μάθουν αύριον να πειθαρχούν στους νόμους της πολιτείας; 

Αν δε κανείς διαβάσει αυτά που γράφονται και διδάσκονται στα βιβλία τους, θα φρίξει και θα τρομάξει!!! Μην σας φανεί παράξενον! Καλλιεργείται με πλάγιον και έμμεσον τρόπον, η ασέβεια, η ανυπακοή, η αναίδεια, η αυθάδεια και γενικά η αναρχία, και η ανυπακοή προς τους μεγαλυτέρους, η πορνεία, που θεωρείται ως κάτι το φυσιολογικόν και μη παράνομον, και  διαστρέφονται  αλήθειες της πίστεως μας!

Ασε που οι νέοι μας τελειώνουν σήμερα ακόμα και τα πανεπιστήμια και είναι στην ουσίαν αγράμματοι! Αυτό το τελευταίον, το ανέφερα σε μιαν Φιλόλογον-Διευθύντριαν ενός Λυκείου της Λεμεσού και μου απήντησε: «Αν σου πω ότι υπάρχουν Φιλόλογοι αγράμματοι;»    

Θα αναφέρω μόνον ένα παράδειγμα για να φανεί η διαστροφή που υπάρχει στα σχολικά βιβλία:
Στο βιβλίον με το οποίον διδάσκεται η λεγομένη σεξουαλική διαπαιδαγώγησις στην Γ΄ Γυμνασίου,
στην σελίδα 17, μέσα σε ένα ερωτηματολόγιον, υπάρχουν και οι εξής δύο ερωτήσεις, και καλούνται οι μαθητές να απαντήσουν κατά πόσον συμφωνούν ή διαφωνούν:
α. αρνούμαι την κυριαρχία των γονιών μου/ενηλίκων, και,
β. αμφισβητώ τις αρχές και τον τρόπον ζωής των γονιών μου/ενηλίκων.

Δηλαδή, αντί να διδάσκουν το «τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου» που είναι εντολή του Θεού, και τον σεβασμόν προς τους μεγαλυτέρους, με πλάγιον τρόπον, προσπαθούν να τους εμπεδώσουν στο μυαλό, ότι αυτή η ασέβεια και η ανυπακοή, είναι φυσιολογικά πράγματα για την ηλικίαν τους!!

No comments:

Post a Comment