Thursday, September 11, 2014

ΑΞΙΟΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΙΝΟΥ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ



ΑΞΙΟΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΙΝΟΥ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη στη Romfea.gr:

“Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος κάλεσε σήμερα, τις αρχές να υποστηρίξουν τον θεσμό της οικογένειας.

"Πρέπει να μην υπάρχει δυσπιστία και φόβος για την δημιουργία πολύτεκνης οικογένειας", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος μιλώντας σε Διεθνές Φόρουμ για την οικογένεια.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας τόνισε: "Η πολύτεκνη οικογένεια είναι το μέλλον της ανθρωπότητας".

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Μόσχας, η στήριξη της οικογένειας, είναι καθήκον του κράτους.

Επίσης έκανε έκκληση για διεθνή συνεργασία στον τομέα προστασίας της παραδοσιακής οικογένειας, υπογραμμίζοντας ότι "τα τελευταία χρόνια, έχει τεθεί σε κίνδυνο μέχρι και η οικογένεια ως ιδέα."

Στο Διεθνές Φόρουμ μίλησε και Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Σεβασμιώτατος σε αυστηρό τόνο αποκάλεσε εγκληματίες τους γιατρούς εκείνους που προωθούν την άμβλωση, τονίζοντας ότι "κάτι τέτοιο είναι απάνθρωπο και ανήθικο."

Επίσης αναφέρθηκε στον τεράστιο αριθμό των αμβλώσεων παγκοσμίως, υπογραμμίζοντας πως "πρέπει να καθιερωθεί μια εκστρατεία σε Ευρώπη και Αμερική κατά της οικογένειας μεταξύ ιδίου φύλου, και την προστασία της παραδοσιακής οικογένειας."

"Πρέπει να διαφυλάξουμε την μητρότητα και να δώσουμε κίνητρα για την δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών", πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Ιλαρίωνας.”

Δεν νομίζω ότι υπάρχει νουνεχής άνθρωπος που να διαφωνεί με τις ξεκάθαρες θέσεις των εκκλησιαστικών ηγετών της Ρωσίας.

Κάθε προσπάθεια υπόσκαψης της οικογένειας έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και στον πολιτισμό.

Και μόνη η υπογεννητικότητα είναι αρκετή για να παραδώσει τον Δυτικό κόσμο στα χέρια του Ισλάμ.

Πολύ λίγο έχουμε συνεδητοποιήσει τι σημαίνει η σταδιακή παγκόσμια επικράτηση του Ισλάμ που θα επιτευχθεί αναίμακτα και όχι “διά πυρός και σιδήρου” όπως συνέβηκε μέχρι τώρα. Η υπογεννητικότητα των χριστιανών -και όχι μόνον- και η υπεργεννητικότητα των μουσουλμάνων είναι από μόνες τους ικανές να αναστρέψουν οριστικά την πορεία της Ιστορίας και να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε ένα σκοτεινό Ισλαμικό Μεσαίωνα της Σαρίας από τον οποίο μόνον ο Θεός ξέρει αν και πότε θα γλυτώσει η ανθρωπότητα.

Γι’ αυτό είναι άξιοι κάθε επαίνου οι εκκλησιαστικοί ηγέτες της Ρωσίας για τις ξεκάθαρες θέσεις τους σ’ αυτά τα θέματα.

Αν ο Αγιος Θεός φωτίσει τους Ρώσους εκκλησιαστικούς ηγέτες να μιλούν τόσο ξεκάθαρα και για τα θέματα του Οικουμενισμού μακριά από εθνοφυλετικά κριτήρια, ας μην έχουν καμία αμφιβολία ότι ασχέτως εθνικής καταγωγής οι εν τω κόσμω πιστοί θα προσβλέπουν προς την Εκκλησία της Ρωσίας ως την Ορθόδοξη Εκκλησία που πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες της πίστεως.

No comments:

Post a Comment