Wednesday, September 10, 2014

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΠΑΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ



Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΠΑΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας συμμετείχε και στην φετινή κεντρική εκδήλωση για την Ημέρα της Δημιουργίας, που διοργάνωσε το Συμβούλιο των "Εκκλησιών" της Γερμανίας στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 στο Μόναχο.

Όπως αναφέρει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Απόστολος Μαλαμούσης Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου "Ο αείμνηστος Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος είχε προτείνει την 1η Σεπτεμβρίου (αρχή του εκκλησιαστικού έτους), ως ημέρα προσευχής των εκκλησιών για τη δοξολόγηση του Θεού και τη συνειδητοποίηση της δικής μας ευθύνης για τη δημιουργία. Το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Γερμανίας (ACK) υιοθέτησε με ενθουσιασμό την πρόταση αυτή και την έθεσε από τo 2010 σε εφαρμογή. Την πρώτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου εκάστου έτους διοργανώνεται εναλλακτικά σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας η κεντρική και επίσημη εκδήλωση της ACK με προσευχή και δοξολογία, κήρυγμα, και επιστημονική ημερίδα, ή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέματα που έχουν σχέση με το θέμα αυτό. Παράλληλα διοργανώνονται και σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο ανάλογες εκδηλώσεις των τοπικών εκκλησιών".

Προσέξτε τις φωτογραφίες! Υπάρχουν μεν  ορθόδοξοι χωρίς άμφια που συμπροσεύχονται με τους αιρετικούς σε ετερόδοξο ναό. Κατά την τελετή του αγιασμού, όμως, εκτός από τον ορθόδοξο κληρικό που φορά πετραχήλι ο παπικός κληρικός και κάποια ιέρεια -πιθανόν Λουθηρανή- συμπροσεύχονται με άμφια με τους ορθόδοξους, όπως δείχνει η φωτογραφία που προτάσσεται της ανάρτησης! Επομένως μιλάμε για προχωρημένες συμπροσευχές!

Προσέξτε ακόμη ότι οι περιβαλλοντολογικές οικουμενιστικές ασχημίες άρχισαν πριν πολλές δεκαετίες τη προτάσει μάλιστα του αείμνηστου Πατριάρχη Δημητρίου.

Επομένως το επιχείρημα ότι ο Πατριάρχης Δημήτριος δεν ήταν δήθεν οικουμενιστής -όπως διατείνονται ορισμένοι- είναι απολύτως ανακριβές. Προέρχεται εκ του πονηρού για να μπορούν κάποιοι να δικαιολογούν τον εαυτό τους επειδή την εποχή του Πατριάρχη Δημητρίου κατάπιαν τη γλώσσα τους για θέματα Οικουμενισμού -ή και ήταν στενοί συνεργάτες του μακαριστού Πατριάρχη-, ενώ τώρα που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχίζει τους ίδιους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς ισχυρίζονται ότι κατέστη ο χειρότερος αιρετικός που υπήρξε ποτέ στην Ιστορία της Εκκλησίας.!!! Ακου ανιστόρητος και αθεολόγητος ισχυρισμός!

Αλλο βέβαια ότι ο Πατριάρχης Δημήτριος ήταν πρότυπο σεμνού ιεράρχη που δημιουργούσε αμέσως σε όλους σεβασμό και συμπάθεια. 

Αλλά τούτο πώς αναιρεί το γεγονός ότι ήταν οικουμενιστής;

Και πώς δεν ήταν, άραγε, οικουμενιστής, αφού ήταν πνευματικό ανάστημα του μ. Χαλκηδόνος Μελίτωνα Χατζή; Ποιος αγνοεί ότι ο μ. Πατριάρχης Δημήτριος πήγε στη Ρώμη και παρέστη στη λειτουργία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄(Βοιτύλα) που του έφερε και τις όστιες για να τις ευλογήσει;!!!

Ορισμένοι, όπως έγραψα πολλές φορές, είναι "Βαρθολομαιομάχοι" και όχι αντι-οικουμενιστές. Απλά έχουν προσωπική πικρία -δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη δεν είναι αυτό που μετρά- με τον σημερινό Πατριάρχη και το έριξαν στον ... αντι-οικουμενισμό. 

Ωρα καλή ο ανεκδιήγητος και καθαιρετέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός, ο οποίος θυμήθηκε να παραστήσει τον αντι-οικουμενιστή μόλις ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αρνήθηκε να τον εκλέξει Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!!!  

Το ίδιο και ο Σεβ. Καλαβρύτων. Μόλις έγινε εκείνη η “μακάβρια τελετή”, όπως την αποκαλεί, που άφησε εκτός εκκλησιαστικής κοινωνίας τον μ. Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, μετεβλήθη σε πύρινο αντι-οικουμενιστή ιεράρχη και τα δήθεν αντιοικουμενιστικά άρθρα του γίνονται πρωτοσέλιδα στον “Ορθοδοξο Τύπο”, την πάλαι ποτέ "ναυαρχίδα του αντι-οικουμενιστικού αγώνα" και νυν πιο προσκυνημένη φυλλάδα έναντι των πιο βαμμένων εν ζωή οικουμενιστών.

Λες και ξεχάσαμε τι ασέβειες έλεγε για την εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος και πώς κάλυψε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για την αήθεια να προσκαλέσει τον Πάπα στην Ελλάδα ή λες και αποκήρυξε ποτέ τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΕ στο Πόρτο Αλέγκρε -στην οποία συμμετέσχε- που εξέδωσε ένα φρικτό εκκλησιολογικό κείμενο που φέρει ξεκάθαρα το στίγμα της προτεσταντικής Εκκλησιολογίας ή λες και δεν είναι ο αίτιος της εξώθησης του κ. Σημάτη και άλλων στο σχίσμα που οι ίδιοι αποκαλούν αποτείχιση. Πέραν φυσικά από την αδιαμφισβήτητη προσωπική ευθύνη του κ. Σημάτη και των ομοφρόνων του για τα σημερινά τους χάλια.

No comments:

Post a Comment