Wednesday, August 13, 2014

ΦΗΜΟΛΟΓΟYΜΕΝΗ ή ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΚΥΡΩΘΕIΣΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;



ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ή ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΚΥΡΩΘΕIΣΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=======

Όπως αναφέρει η Vatican insider, ημερομηνίας 12 Αυγούστου 2014, σε άρθρο της που τιτλοφορείται «Ο Σέρβος Ορθόδοξος Πατριάρχης αποδέχεται την πρόσκληση του Βατικανού» (Serbiail patriarca ortodosso accetta l’ invite in Vaticano). 

Πιο κάτω σημειώνει «Ο Πατριάρχης Ειρηναίος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου, να συναντηθούν στο Βατικανό» (Il Patriarca della chiesaortodossa serba Irinej ha accettato linvito di Papa Fransesco a incontarsi in Vaticano). To δηλώνει ξεκάθαρα, «έχει αποδεχθεί» (ha accettato).  Ακολούθως αναφέρει το σχετικό άρθρο, ότι προς τούτο ενημέρωσε ο Πατριάρχης τον Ρωμαιοκαθολικό (παπικό) επίσκοπο Zrenianin Ladislav Nemet Dnevnik.  Όπως δήλωσε ο Ρωμαιοκαθολικός (παπικός) επίσκοπος Zrenianin Ladislav Nemet Dnevnik, απομένει να οργανωθεί η ατζέντα της επίσκεψης. 

Ακολούθως αναφέρει ότι «δεν υπάρχει συμφωνία, στη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, σχετικά με την πιθανή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα, η οποία υποστηρίζεται από την Κυβέρνηση». 

Ανάμεσα στα άλλα ο Ρωμαιοκαθολικός (Παπικός)  επίσκοπος Zrenianin Ladislav  Nemet Dnevnik, αναφέρει ότι δεν θα συζητηθούν τα επώδυνα θέματα.  Παρατηρούμε και πάλι τη συνήθη βατικάνειο τακτική, με την συμφωνία στα ελάσσονα, που είναι και η αιτία των ατελέσφορων διαλόγων. 

Να σημειωθεί ότι γίνεται αναφορά, για γεγονός τούτο, της αποδοχής δηλαδή, της βατικανείου πρόσκλησης, από τον Σέρβο Ορθόδοξο Πατριάρχη, στην Vaticandailynews.com, στη liquida.it,στη vaticano.europdascoprire.net (News Vaticano) κ.ά.  Επίσης αναφέρεται το γεγονός τούτο, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης twitter,  του Alberto Quattrucci, ο οποίος είναι μέλος της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, γνωστού για την δραστηριότητά του, στους διαθρησκειακούς διαλόγους.

Γίνεται επίσης αναφορά στο voiceofserbia.org.  Στο voiceofserbia.org τονίζεται ιδιατέρως το λεχθέν από τον Zrenianin Ladislav Nemet Dnevnik «Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις σχετικά με τη διοργάνωση της επίσκεψης βρίσκονται σε εξέλιξη».

Είναι φημολογούμενη ή ακυρωθείσα η επίσκεψη του Σέρβου Ορθόδοξου Πατριάρχη;

No comments:

Post a Comment