Saturday, August 16, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη στη Romfea.gr:

“Σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας Χάρη Κονιδάρη στις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για τη δήθεν μη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και κυρίως τον μοναστηριών.

O επικεφαλής του κόμματος "Το Ποτάμι" με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιο Όρος δήλωσε πως «τώρα κάποιοι αριστεροί στην προσπάθεια τους να κυβερνήσουν υπόσχονται φορολογικές ελαφρύνσεις ακόμη και στα μοναστήρια» και τόνισε πως δεν βλέπει το λόγο να μην φορολογείται ένα πλούσιο μοναστήρι που έχει πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας.

Απαντώντας με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Χ. Κονιδάρης δήλωσε πως «η εκκλησιαστική περιουσία φορολογείται και μάλιστα με υψηλούς συντελεστές. Η σχετική νομοθεσία μαρτυρεί του λόγου το αληθές».

Ο κ. Κονιδάρης πρόσθεσε πως «όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είτε πάσχει από βαρύτατες αντικληρικαλιστικές εμμονές είτε επιδίδεται σε ασκήσεις λαικίστικης δήθεν αριστεροφροσύνης».

Και το ακόλουθο σχόλιο ανωνύμου σχολιογράφου στο ιστολόγιο “Ακτίνες” που υπογράφει ως “Αντιοικουμενιστής”:

“Μεγάλη η πτώσις των επικεφαλής των σεβαστών Πατέρων του Άθω να δεχθούν έναν δεδηλωμένον και αμετανόητον άθεον. Εξ όσων εγνώριζα εις το παρελθόν ούτε εις ετεροδόξους, ουδέ εις αλλόδοξους πολύ δε περισσοτέρως εις αρνησιθρήσκους επιτρεπόταν η είσοδος εις την Αγίαν Μοναστικήν Πολιτείαν του Άθω, καθότι ο Ιερός Τόπος του Άθω δεν είναι πρόσφορος δια τουρισμόν και περιήγησιν, αλλά μόνον δια προσευχήν, πνευματικήν αναζήτησιν και ανάπαυσιν των ψυχών Ορθοδόξων και μόνον Χριστιανών. Ακόμα και εις την θεσμικήν υποχρέωσιν της επιστασίας να δεχθεί εν πολιτικόν εκπρόσωπόν της Ελλάδος δεδηλωμένον άθεον (Κύριε ελέησον) θα όφειλε να δείχνη την δέουσαν σοβαρότηταν, χρωμένη το λιτόν, φιλόξενον, πλην όμως αυστηρώς μοναστικόν ύφος, αποφεύγοντας τους γέλωτας και τα μειδιάματα. Λυπούμαι, αλλά το ισοπεδοτικώς εκκοσμικευμένον πνεύμα πολλών εκ των ιερωμένων της Ελλαδικής Ορθοδόξου Εκκλησίας έχει προσβάλει εις σημαντικόν βαθμόν και τινάς εκ των Πατέρων του Άθω, ευτυχώς ουχί πάντας. Η φιλτάτη Πατρίδα ημών έχει εισέλθει εις επικινδύνους ατραπούς εκ των οποίων η έξοδος φαντάζει δύσκολος και πολύπονος. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...”

Το δικό μας σχόλιο.

Δεν είναι κακό ότι ο κ. Τσίπρας πήγε στο Αγιον Ορος αν και προφανώς πήγε επειδή σε λίγους μήνες επίκεινται εκλογές και ψαρεύει τις ψήφους των πιστών.

Πάντως πληροφορούμαι ότι κατά τη δίωρη συνάντησή του με τον Προηγούμενο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αρχιμ. Βασίλειο άκουσε τα δέοντα σε πλάγιο βαρύ.

Πολύ πάει ο κ. Τσίπρας και η φανατική δωδεκαθείστρια σύντροφός του Περιστέρα να μας δουλεύουν ότι είναι άνθρωποι της Εκκλησίας.

Οσα δεκάλεπτα και αν πέρασε μπροστά στη θαυματουργή εικόνα “Αξιον Εστίν” -διερωτώμαι γιατί δεν επανέλαβε την θεατρική παράσταση και μπροστά στη θαυματουργή εικόνα της Πορταίτισσας- κανείς δεν είναι τόσο χαζός ώστε να χάφτει το δούλεμα.

Ας πάει πρώτα να παντρευτεί τη μητέρα των παιδιών του και να τα βαφτίσει τα καυμένα -που τα άφησε αβάπτιστα λες και είναι Τουρκάκια- και τα υπόλοιπα τα θεατρινίστικα ας τα αφήσει κατά μέρος.

Οσο για τον αντιπαθέστατο ανεψιό της κυρίας Δάφνης Σημίτη -κ. Θεοδωράκη- καταρχήν δεν κατάλαβα καθόλου γιατί το θολό "Ποτάμι" του έχει ρεύμα.

Σε κάθε περίπτωση ας μην ανησυχεί. Ο κ. Τσίπρας δεν μετεβλήθη αίφνης σε πιστό και ορθόδοξο χριστιανό. Πήγε στον Αγιον Ορος για να αγρεύσει ψήφους όπως θα κάνει και ο ίδιος αν ποτέ το κόμμα του αποκτήσει ισχύ και θα στοχεύει την εξουσία. 

No comments:

Post a Comment