Tuesday, August 19, 2014

ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ



ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε, στο Amen.gr, την ακόλουθη είδηση:

“Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Νότια Κορέα, δέχτηκε να βαπτίσει τον πατέρα ενός από τα παιδιά που χάθηκαν στο ναυάγιο του φεριμπότ Sewol, σε μια συνάντηση που είχε με διασωθέντες και τους γονείς τους πριν από τη λειτουργία στο στάδιο του Νταετζόν.

«Μετά τη συνάντηση ο πατέρας ενός από τα αγόρια που σκοτώθηκαν στο ναυάγιο, ένας άνδρας που παρακολουθεί εδώ και δύο χρόνια τη λειτουργία, ζήτησε να βαπτιστεί. Ο Πάπας δέχτηκε. Θα γίνει αύριο στην κατοικία του πρέσβη του Βατικανού στη Σεούλ», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ποντίφικα, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι.

Ο άνδρας μετείχε σε ομάδα που είχε κάνει «προσκύνημα» κουβαλώντας έναν σταυρό που ήθελαν να προσφέρουν στον Πάπα.

Οι προσκυνητές αναχώρησαν από το χωριό του, πήγαν μέχρι το λιμάνι απ' όπου είχε αποπλεύσει το Sewol και κατόπιν επέστρεψαν στο χωριό: συνολικά, έκαναν μια διαδρομή 900 χιλιομέτρων. «Είναι συμβολικό ότι ο Πάπας θα βαπτίσει έναν ενήλικα Κορεάτη στη χώρα όπου κάθε χρόνο βαπτίζονται Καθολικοί 100.000 άνθρωποι», σχολίασε ο πατήρ Λομπάρντι.”

Μήπως ο “άγιος αδελφός” του Παναγιότατου, ο “Αγιος Πατέρας”, ο “επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής εκκλησίας της Ρώμης”, αντί να σουλατσάρει στην Κορέα θα έπρεπε να πραγματοποιεί ποιμαντική περιοδεία στο Ιράκ και στη Συρία όπου πολλοί χριστιανοί -μεταξύ των οποίων οπαδοί του Βατικανού-, υφίστανται τα πάνδεινα από τους Ισλαμοφασίστες, για να τους ενισχύσει;

Τώρα έγινε το σχετικό show στην Κορέα -όχι ότι ο “Αγιότατος” αρέσκεται στα show, αλλά μια και έτυχε να γίνουν χωρίς να τα σκηνοθετήσει έκυψε ταπεινά τον αυχένα στις περιστάσεις. Εσπευσαν τα τηλεοπτικά συνεργεία να αποθανατίσουν τη βάφτιση, παρακολούθησαν την παράσταση της μεταφοράς του σταυρού σε απόσταση 900 χιλιομέτρων και έτσι ο “Αγιος Πατέρας” έδωσε το παρόν του δυναμικά επικοινωνιακά σε μια χώρα όπου ο προσηλυτισμός στον Παπισμό είναι τόσο ψηλός.

Τύφλα να έχουν οι Sir Lawrence Olivier, Ingmar Bergman, Luis Bonuel και Akira Kurosawa μπροστά στις σκηνοθετικές και υποκριτικές ικανότητες του “Αγιότατου”.

No comments:

Post a Comment