Thursday, August 21, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠ. ΑΝΔΡΕΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠ. ΑΝΔΡΕΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, από το ant1iwo.com, ρεπορτάζ του κ. Πέτρου Μελαϊση:

“Προτού καν αρχίσουν οι εργασίες για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία, η ψευδοαστυνομία και το κατοχικό καθεστώς προκαλούν προβλήματα στις προετοιμασίες.

Οι κατοχικές αρχές προβάλλουν επιμόνως το επιχείρημα ότι επιβάλλεται να δημιουργηθεί σύγχρονος χώρος για στέγαση της ψευδοαστυνομίας απέναντι από την ιστορική μονή.

Απαιτούν, μάλιστα, σύγχρονο εξοπλισμό και συστήματα για το νέο χώρο.

Τα εμπόδια δεν σταματούν εδώ, αφού οι κατοχικές αρχές επικαλούνται και προβλήματα με τους πλανοδιοπώλες, θέτοντας ως επιβαλλόμενη την συνέχιση της εκεί παρουσία τους, αφού, όπως λένε, ταιριάζουν παραδοσιακά με το μοναστήρι.

Οι εργασίες στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν, με βάση τον σχεδιασμό, την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος πρόκειται να έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον Μουφτή των Τουρκοκυπρίων, με επίκεντρο τα έργα αναστήλωσης του Αποστόλου Ανδρέα.”

Δηλαδή! Οι καταχτητές μας θέλουν να αναστηλωθεί το μοναστήρι ώστε οι Τούρκοι πλανοδιοπώλες να καρπούνται τα οικονομικά οφέλη από την παρουσία τους σε ορθόδοξο προσκύνημα. Παράλληλα απαιτούν οι Ελληνες να κτίσουν αστυνομικό τμήμα για να στεγάσουν την Τουρκική αστυνομία ώστε η κυριαρχία της Τουρκίας να επισφραγιστεί με έξοδα και επίσημη αναγνώριση από την Ελληνική πλευρά.!!!

Για σαράντα συναπτά έτη οι Τούρκοι μας εμπαίζουν απροκάλυπτα. Ουδεμία συζήτηση μαζί τους τελεσφορεί εκτός από τα θέματα στα οποία οι ίδιοι κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος.

Επομένως το σφάλμα δεν είναι των Τούρκων.

Το σφάλμα είναι δικό μας.

Οι Τούρκοι τα συμφέροντά τους προωθούν.

Εμείς πότε θα αποφασίσουμε να προωθήσουμε τα δικά μας;

Ο διάλογος με βάση τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία πρέπει να τερματιστεί ΑΜΕΣΩΣ. Η ανάκληση της υπογραφής μας από τη Συμφωνία του 1977 είναι απολύτως επιβεβλημένη. Τα οδοφράγματα πρέπει να κλείσουν ερμητικά. Οι κάθε λογής οικονομικές συναλλαγές με τα κατεχόμενα πρέπει να τερματιστούν και να ποινικοποιηθούν. Η ενίσχυση της άμυνας πρέπει να αυξηθεί δραματικά και να γίνει πρώτη μας προτεραιότητα. Οι προδότες, που πούλησαν την κατεχόμενη γη στους Τούρκους, πρέπει να παραδοθούν στη δημόσια αποδοκιμασία. Η δημοσιοποίηση του ονόματός τους είναι επιβεβλημένη με την παράλληλη έντονη υπόδειξη ότι, αφού διέπραξαν την προδοσία, τουλάχιστον οφείλουν τα τριάκοντα αργύρια που πήραν από τους καταχτητές μας να τα καταθέσουν στο ταμείο ενίσχυσης της άμυνας της κατεχόμενης πατρίδας μας.

Αν τα πράγματα συνεχιστούν με τη σημερινή τους μορφή δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να προφητεύσει τη συνέχεια. Οι προδότες που θα πουλούν την κατεχόμενη γη μας στους Τούρκους θα αυξάνονται και θα πληθύνονται. 

Αυτό που συνέβηκε με μια ανεπρόκοπη εδώ στην Αστόρια είναι χαρακτηριστικό. Πήγε στην Κύπρο ξεπούλησε -ελαφρά τη καρδία- στους Τούρκους ότι είχε και δεν είχε και επέστρεψε στην Αστόρια και παριστάνει τη μεγάλη κυρία. Ποια ήταν η συνέχεια; Ποιά άλλη; Το “φωτεινό” της παράδειγμα ακολούθησαν και άλλοι προδότες.!!!

Οταν εμείς επιτρέπουμε να καλλιεργούνται αυτές οι καταστάσεις ας μην αιτιόμαστε τους Τούρκους και τους ξένους για τις συμφορές μας.

No comments:

Post a Comment