Tuesday, August 26, 2014

ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ;



ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Ενώ το ενδιαφέρον για την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου βρίσκεται στο ζενίθ καθίσταται σαφές από τις παρεμβάσεις ορισμένων παραδοσιακών Μητροπολιτών, θρησκευτικών ιστολογίων και χριστιανικών περιοδικών, ότι το ενδιαφέρον και οι ανησυχίες των συνειδητών χριστιανών εστιάζονται στα ακόλουθα σημεία:

1.) Ουδείς έχει αντίρρηση να καταδικαστούν οι γενοκτονίες των Ναζί και της Ρουάντας, αλλά ζητούν επίσης να καταδικαστούν οπωσδήποτε και οι γενοκτονίες των Ελλήνων στον Πόντο, στη Θράκη και στη Μικρά Ασία.

2.) Παράλληλα ενδιαφέρονται να υπάρξει καταδίκη όλων των γενοκτονιών που προέβησαν οι Τούρκοι σε βάρος των χριστιανών της Μέσης Ανατολής(Αρμενίων, Ασσυρίων κτλ.)

3.) Ενώ δεν έχουν αντίρρηση να καταδικαστούν χωρίς διακρίσεις όλες οι γενοκτονίες ταυτόχρονα εμμένουν στην ανάγκη να μην ποινικοποιηθεί το θέμα για να μην καταστρατηγηθεί η ελευθερία του λόγου.

4.) Υπάρχουν ανησυχίες ότι ορισμένες ομάδες -όπως οι ακτιβιστές του ομοφυλοφιλικού κινήματος και των εκτρώσεων ή αιρετικοί και αλλόθρησκοι- θα μηνύουν αρχιερείς και άλλους κληρικούς και θεολόγους απλά και μόνον επειδή θα διδάσκουν τι διαλαμβάνει η χριστιανική ηθική ή θα διαφωτίζουν το ποίμνιο της Εκκλησίας για τους κινδύνους από τις διάφορες αιρέσεις και από τις άλλες θρησκείες.

Με αυτά τα δεδομένα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είναι ενδεδειγμένο να συγκαλέσουν έκτακτα την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας για να πάρει καθοριστικές αποφάσεις που θα καταστούν σοβαρός μοχλός πίεσης για να μην περάσει νομοσχέδιο που θα πλήττει την ελευθερία του λόγου και την δυνατότητα των λειτουργών του Θεού να κηρύττουν ανεμπόδιστα το Ευαγγέλιο.

Και κάτι τελευταίο. Ισως ο κύριος λόγος που προωθείται το νομοσχέδιο είναι οι παρεμβάσεις του Εβραικού λόμπι και ξένων κυβερνήσεων, αλλά η Ιεραρχία και οι συνειδητοί χριστιανοί ανησυχούν πρώτιστα ότι οι Ισλαμοφασίστες σε τελευταία ανάλυση θα επωφεληθούν στην πράξη από τις διατάξεις του για να προωθήσουν τα σχέδιά τους.

Με αυτά τα δεδομένα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος πρέπει να επανεξετάσει τη σημερινή της απόφαση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και να συγκαλέσει την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας για να εκφράσει πιο ολοκληρωμένα τις ανησυχίες μας. 

No comments:

Post a Comment