Tuesday, August 19, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΕ ΔΥΟ - ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΕ ΔΥΟ - ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr από την Guardian, το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Για τον θάνατό του, μίλησε για πρώτη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος, δίνοντας μάλιστα ένα χρονικό περιθώριο «δύο ή τριών χρόνων», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνταξιοδοτηθεί πριν από αυτό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από τη Νότια Κορέα στο Βατικανό, ο 77χρονος ποντίφικας, που φαινόταν σε καλή διάθεση, ρωτήθηκε σχετικά με την παγκόσμια δημοτικότητά του, που ήταν για άλλη μία φορά εμφανής κατά την επίσημη επίσκεψή του στην ασιατική χώρα.

«Εγώ το βλέπω ως τη γενναιοδωρία των ανθρώπων του Θεού. Προσπαθώ να σκέφτομαι τις αμαρτίες μου, τα λάθη μου και να μην περηφανεύομαι. Επειδή ξέρω ότι θα διαρκέσει για μικρό χρονικό διάστημα. Δύο ή τρία χρόνια και μετά θα πάω στον Οίκο του Θεού» απάντησε.

Ο ποντίφικας ανέφερε επίσης τη δυνατότητα συνταξιοδότησής του από τον παπισμό, όπως έκανε και ο προκάτοχός του, Βενέδικτος XVI πέρυσι, αν ένιωθε ότι δεν μπορούσε πλέον να εκτελέσει επαρκώς τα καθήκοντά του.

«Ο Βενέδικτος XVI άνοιξε μια πόρτα» δήλωσε.”

Εκ πρώτης όψεως φαίνονται πολύ παράξενες οι δηλώσεις του “Αγίου Πατέρα”. Ολος ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς για το τι θα συμβεί σε δύο ή σε τρία χρόνια αλλά πρέπει -ως χριστιανοί- να ζούμε την κάθε μέρα ως την τελευταία μέρα της ζωης μας.

Τι να υποθέσουμε; Οτι ίσως ο “Αγιότατος” πάσχει από καρκίνο και ότι οι γιατροί του έδωσαν  χρονικό διάστημα δύο ή τρίων ετών ζωής; Ποιος ξέρει; Ακόμη και αν αυτό συμβαίνει κανείς δεν ξέρει την ώρα και την ημέρα του θανάτου του.

Πάντως ας ετοιμάζεται καλύτερα από τώρα ο “Αγιος Πατέρας” για την έξοδό του από τον μάταιο αυτό κόσμο, με τη μετάνοιά του για τις προσωπικές του αμαρτίες, αλλά προπαντός με τη μετάνοια του θεσμού που προίσταται -τουτέστιν του Βατικανού- για τον ατέλειωτο κατάλογο των αιρέσεων που πρεσβεύει, οι οποίες κρατούν τους 1.200.000.000 πιστούς του Παπισμού εκτός Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment