Monday, August 18, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έχει την πολυτέλεια να μη δέχεται σε ακρόαση ένα εκλελεγμένο δήμαρχο και μάλιστα του Πειραιά. Ούτε να απορρίπτει την επίσκεψη κάποιου αθλητικού σωματείου που ζητά την ευλογία του. Εστω και αν υπό τις παρούσες περιστάσεις υπάρχει εύλογη υποψία ότι ο δήμαρχος του Πειραιά αποβλέπει σε άλλο στόχο με την επίσκεψή του στο Φανάρι.

Επομένως καλώς έπραξε ο Παναγιότατος να δεχθεί τον κ. Μαρινάκη και κακώς έπραξαν όσοι έσπευσαν να εκδηλώσουν -για μια ακόμη φορά- το αλόγιστο μίσος τους εναντίον του Πατριάρχη τον οποίο επικρίνουν συνεχώς και με εξόφθαλμη εμπάθεια είτε φταίει είτε δεν φταίει.

Κακώς όμως έπραξε ο Παναγιότατος επειδή επέτρεψε να του βγάλουν φωτογραφία με τη φανέλλα του αθλητικού σωματείου. Παράλληλα θα έπρεπε να ανακαλέσει σε τάξη τον κ. Μαρινάκη όταν τον ρώτησε ποια ομάδα υποστηρίζει. Δεν έπρεπε να αρκεστεί στην ορθή παρατήρηση ότι ένας Πατριάρχης δεν επιτρέπεται να διαχωρίζει τους ανθρώπους σύμφωνα με τις ομάδες. Επρεπε να προσθέσει ότι ο ίδιος ως μοναχός -και μάλιστα ως ηγούμενος του Φαναρίου- είναι ανεπίτρεπτο να ασχολείται με το ποδόσφαιρο αντί με την προσευχή.

Οσο για την πρόσκληση του κ. Μαρινάκη στον Παναγιότατο να επισκεφθεί τον Πειραιά είναι καλοδεχούμενη, αλλά ασφαλώς τον λόγο έχει ο πρώτιστα ο Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Παναγιότατος πρέπει να προσκαλείται στην Ελλάδα για να ευλογήσει το ποίμνιό της, αλλά και για να ενισχύεται στο δύσκολο έργο που επιτελεί αφού ζει στη σφηκοφωλιά των προαιώνιων εχθρών της πίστης και του Γένους μας.

Στις επισκέψεις αυτές ο ορθόδοξος κλήρος και λαός -με επικεφαλής τους επισκόπους- πρέπει να διερμηνεύει στον Παναγιότατο τις ανησυχίες και την πικρία μας για τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του Φαναρίου και να του διατρανώνει την προσήλωσή μας στην αλήθεια της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment