Thursday, July 3, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Σύμφωνα με το “Αγιορειτικό Βήμα” ο Παναγιότατος ανεφέρθη στην επίσκεψη αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ρώμη για την θρονική εορτή της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και στην δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, ότι εκτός απροόπτου, προτίθεται να επισκεφθεί επισήμως της Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Νοέμβριο, προκειμένου να παραστεί στην θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.”

Χαράς ευαγγέλια, λοιπόν, για τους Ορθόδοξους πιστούς. 

Για μια ακόμη φορά θα δούμε ανταλλαγή αντιπροσωπειών στις Θρονικές εορτές του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Βατικανού που σημαίνουν στην πράξη υιοθέτηση της Συμφωνίας του Μπαλαμάντ περί “αδελφών Εκκλησιών”. 

Σ’ αυτές σημειώνονται παντός είδους συμπροσευχές και άλλες οικουμενιστικές ασχημίες. 

Τώρα όμως θα παρατηρηθεί έξαρση των ασχημιών αφού θα παραστεί αυτοπροσώπως “ο Αγιος Αδελφός” του Παναγιότατου, ο “Αγιος Πατέρας”, “ο Αγιότατος Πάπας της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης.”

Ας ετοιμαστούμε ψυχολογικά για το τσουνάμι των οικουμενιστικών ασχημιών που θα πραγματοποιηθούν και για τον αναπόφευκτο μεγάλο σκανδαλισμό που θα προκύψει. 

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν θα ακούσουμε τη φήμη του αιρεσιάρχη -όπως συνέβηκε με την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου- και ποιος ξέρει αν θα δούμε ορθόδοξους κληρικούς να ασπάζονται την χαριτόβρυτο δεξιά του Ιησουίτη για να λάβουν την ευλογία -γράφε την αλογία- του.

Διερωτόμαστε αν ο Υμνογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης έλαβε εντολή να συντάξει σχετικό ύμνο για να ψάλλουν στον “Αγιο Πατέρα”. 

Πληροφορούμαστε ότι αυτή την περίοδο ο π. Αθανάσιος είναι πνιγμένος στη δουλειά εξαιτίας της πληθώρας σύνταξης Ακολουθιών για μορφές που ετοιμάζεται να αγιοκατατάξει σύντομα επίσημα το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μήπως ο προσφιλής μας Σιμωνοπετρίτης Ιερομόναχος μπορεί να μας πληροφορήσει για ποιες μορφές συντάσσει Ακολουθίες;

No comments:

Post a Comment