Tuesday, July 22, 2014

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Μνημόσυνο για τους πεσόντες της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, χθες Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Flushing της Νέας Υόρκης.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν οι διπλωματικές και προξενικές αρχές της Κύπρου και της Ελλάδος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στη Νέα Υόρκη, ελληνικής καταγωγής πολιτειακοί βουλευτές και γερουσιαστές, εκπρόσωποι Κυπριακών ομογενειακών σωματείων στην Αμερική, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), και Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Να συνεχίσουμε με υπομονή, επιμονή και ελπίδα στο Θεό τον αγώνα μας για ελευθερία και δικαιοσύνη στην Κύπρο», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα προσθέτοντας ότι «σήμερα τιμούμε και μνημονεύουμε τα παιδιά της Κύπρου και της Ελλάδος που έπεσαν πριν 40 χρόνια μαχόμενα υπερασπίζοντας, τις οικογένειες, τα σπίτια τους και την πατρίδα τους».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι σήμερα όμως προσευχώμεθα όχι μόνο για την ανάπαυση των ψυχών των αγωνιστών εκείνων αλλά και για τους επιζήσαντες των φοβερών εκείνων ημερών και για τους ανθρώπους που αγωνίζονται ακόμη για την δικαιοσύνη.”

Η Ομογένεια βρίσκεται πάντοτε στις επάλξεις υπέρ των εθνικών μας θεμάτων. 

Αποφάσεις όμως μπορούν να ληφθούν στην Αθήνα και στη Λευκωσία.

Η πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου δείχνει προς την ορθή κατεύθυνση.

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν τις λεγόμενες Διακοινοτικές συνομιλίες για να επιβάλουν τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής.

Ηρθε η ώρα για γενναίες αποφάσεις.

Η ολέθρια αποδοχή εκ μέρους μας της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέες περιπέτειες και σε νέο σχέδιο Ανάν.

Επιβάλλεται να ανακληθεί αμέσως η υπογραφή μας από αυτές τις συμφωνίες και να προτείνουμε ως βάση των συνομιλιών τη βελτιωμένη Ζυρίχη που προσπάθησε ο Μακάριος να θεμελιώσει με τα 13 σημεία αναθεώρησης του συντάγματος το 1963, που στόχο είχαν τη συγκρότηση ενιαίου κράτους.

Δεν ωφελεί σε τίποτα να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία σημαίνει κάτι διαφορετικό από διχοτόμηση και στη συνέχεια πλήρη Τουρκοποίηση της πατρίδας μας.

No comments:

Post a Comment