Thursday, July 10, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΕΡΓΙΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΕΡΓΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Μετέστη προς τον Κύριο ο Μητροπολίτης Γρεβενών κυρός Σέργιος. Ο μεταστάς ήταν ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών από το 1976. Ο βίος του υπήρξε ακηλίδωτος, η ποιμαντική του φροντίδα ανύστακτη, το φρόνημά του παραδοσιακό και ορθόδοξο. Απέφευγε σαν καλός στρατιώτης του Κυρίου την προβολή, τα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα και τα φώτα της δημοσιότητας, που μετέρχονται όσοι περιφέρουν τήδε κακείσε την κουφότητα της ματαιoδοξίας τους.

“Ασχολήθηκε με το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κηρυκτικό έργο. Επιμελήθηκε της καταγραφής των κωδικών της Ιεράς Μονής Οσίου Νικάνορος Ζαβόρδας, φρόντισε για την φύλαξη των χειρογράφων και κειμηλίων της Μονής.
Συνέγραψε και εξέδωσε Ιερές Ακολουθίες τοπικών Αγίων, την ιστορία της Εκκλησίας των Γρεβενών και της Ιεράς Μονής Ζαβόρδας”, μας πληροφορεί το dogma.gr. 

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων.

Προσευχόμαστε ότι ο Μακαριότατος και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα μεριμνήσουν για την πλήρωση της Μητροπόλεως Γρεβενών με αδιάβλητο παραδοσιακό κληρικό με φόβο Θεού και ιεραποστολικό ζήλο για να συνεχίσει και να επαυξήσει το έργο του κυρού Γρεβενών Σέργιου.

2 comments:

  1. Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση πάντως ότι και ο μεταστάς προς Κύριον κυρός Σέργιος (πραγματικά σεμνός και εκλεκτός ιεράρχης) δεν ετήρησε τους ιερούς κανόνες σε ότι αφορά τα όρια ηλικίας για την χειροτονία του, όπως και πολλοί άλλοι εκ των ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. 21 ετών διάκονος, 25 πρεσβύτερος. Τελικά αυτός που μόνο τήρησε τους ιερούς κανόνες σε αυτό το θέμα είναι και ο μοναδικός που δεν ήθελε να αρχιερωθεί!

    ReplyDelete
  2. Οτι ο μ. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος υπήρξε τύπος και υπογραμμός για όλα ουδεμία περί τούτου αμφιβολία.

    Αλλά αδικείτε πολλούς κληρικούς όταν λέτε ότι ουδείς τηρεί του Κανόνες αναφορικά με την ηλικία της χειροτονίας τους.

    ReplyDelete