Thursday, July 24, 2014

Ο ΣΕΒ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ


Ο ΣΕΒ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

“Μήπως ἔχομεν ἐδῶ ἕνα γευσιγνωστικὸ διαθρησκειακὸ διάλογο;”! αναρωτήθηκε ο Σεβ. Χαλκηδόνος Αθανάσιος σε δείπνο ιφτάρ που διοργανώθηκε με την ευκαιρία του τέλους του ραμαζανιού;

Αυτό δεν λέμε, Σεβασμιότατε, τόσο καιρό για τους διαθρησκειακούς διαλόγους; 

Οι ορθόδοξοι αντιπρόσωποι τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, απολαμβάνουν σε ξενοδοχεία χλιδής τις πιο εξεζητημένες και ακριβές γεύσεις σε κοσμοπολίτικους και εξωτικούς προορισμούς, κάνουν τα ψώνια τους κτλ. και στη συνέχεια επιστρέφουν οίκαδε φορτωμένοι διαθρησκειακές γεύσεις, διαθρησκειακές τουριστικές αναμνήσεις και διαθρησκειακά αναμνηστικά δώρα.

Γι’ αυτό ακριβώς προτείναμε από καιρό: Μη μας δουλεύετε ότι δήθεν προάγετε την ανοχή των θρησκειών και τον διάλογο επειδή τρωγοπίνετε και διασκεδάζετε.

Αφού σας αρέσουν τα ταξιδάκια αναψυχής να τα κάνετε. Απλά σας παρακαλούμε μην υπογράφετε κακόδοξα κείμενα και μην κάνετε συμπροσευχές ή κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τους αλλόθρησκους.

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή χαρά μας επειδή ένας τόσο σημαντικός και λόγιος ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου προσχώρησε στο αντι-οικουμενιστικό στρατόπεδο τουλάχιστον ως προς την αξιολόγηση των Διαθρησκειακών διαλόγων!

Αν τα πείτε τόσο ωραία, όχι μόνον για τους Διαθρησκειακούς διαλόγους, αλλά και για τον Πάπα Φραγκίσκο και για το ΠΣΕ, Σεβασμιότατε, η χαρά μας θα είναι πεπληρωμένη.

No comments:

Post a Comment