Sunday, July 27, 2014

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Σήμερα, στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, ο Αρχιμ. Ναθαναήλ Συμεωνίδης έκανε κάτι πολύ γενναίο και επιβεβλημένο το οποίο ελπίζω να βρει όλους τους κληρικούς μας μιμητές. 

Αντί να περιοριστεί να πει λίγα λόγια για την ευαγγελική περικοπή, μας πρότρεψε -με ένα πολύ δυναμικό κήρυγμα- να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στα γεγονότα που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. 

Μας συνέστησε να έχουμε διαρκώς στις προσευχές μας τους σκληρά δοκιμαζόμενους χριστιανούς αδελφούς μας και να μιλούμε ευθαρσώς για τα δίκαιά τους και για την αδίστακτη καταπάτηση όλων των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων και τον καθημερινό μαρτυρικό τους θάνατο.

Πρέπει όλοι να αισθανόμαστε ένοχοι επειδή δεν κάνουμε τίποτα ή σχεδόν τίποτα για να βοηθήσουμε τους αδελφούς μας στη Μέση Ανατολή που ζουν απηνείς διωγμούς.

Οι χριστιανοί του Ιράκ, της Τουρκίας, του Ισραήλ, του Λιβάνου, της Συρίας και της Αιγύπτου αλλά και άλλων Αραβικών χωρών, ζουν ένα εξοντωτικό διωγμό που θα τους οδηγήσει στον οριστικό ξερριζωμό από την γη των πατέρων τους στην οποία οι πρόγονοί τους ζούσαν αδιάλειπτα από την εποχή του Χριστού και ακόμη νωρίτερα.

Το χτύπημα στους δίδυμους πύργους οδήγησε τις ΗΠΑ σε ολέθριες σπασμωδικές κινήσεις. 

Η εισβολή στο Ιράκ ανέτρεψε μεν τον αδίστακτο δικτάτορα Χουσείν, αλλά παρέδωσε την εξουσία στα πιο έξαλλα και αιμοβόρα στοιχεία καταρχήν του Σιιτικού και αργότερα του Σουνιτικού Ισλαμοφασισμού.

Οσο για την “Αραβική Ανοιξη” -γράφε “τον αντιχριστιανικό βαρύ χειμώνα”- οδήγησε στο μαρτύριο και στην ολοκληρωτική εξόντωση τους χριστιανικούς πληθυσμούς των Μεσανατολικών -και όχι μόνον- χωρών.

Πολλή προσευχή, λοιπόν, για τους χριστιανούς αδελφούς μας της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας και συνεχής εγρήγορση για να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια και την ίδιά τους τη ζωή.

Αλλά να μην κλείσουμε το σύντομο αυτό σημείωμα χωρίς να επισημάνουμε το αυτονόητο. 

Σε τι άραγε βοήθησαν τους χριστιανούς αδελφούς μας οι παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες των πρεσβυγενών Πατριαρχείων που από μακρού χρόνου έχουν επιδοθεί;

Πώς προστάτευσαν τη ζωή τους;

Ποιος χριστιανός -οιουδήποτε χριστιανικού δόγματος- έσωσε την ζωή ή την περιουσία του από τους εχθρούς της πίστης μας εξαιτίας της συμπροσευχής του Πάπα Φραγκίσκου, του Παναγιότατου και του Μακαριότατου Ιεροσολύμων με τους αιρετικούς και με τους αλλόθρησκους;

No comments:

Post a Comment