Wednesday, July 30, 2014

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ Β΄ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ



Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ Β΄ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε στη Romfea.gr: 

“Η ενότητα των χριστιανών είναι βασικής σημασίας, διότι αυτή είναι η εντολή του ίδιου του Ιησού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πάπας Φραγκίσκος κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη της Καζέρτα, κοντά στην Νάπολη.

Ο ποντίφικας ανέφερε επίσης ότι «πρέπει να ξεπερασθούν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις διάφορες χριστιανικές εκκλησίες, οι οποίες δεν γεννήθηκαν χωρισμένες», προσθέτοντας πως για να επιτευχθεί ο κύριος, αυτός στόχος «πρέπει να αναζητηθεί κάποιος καινούριος τρόπος».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «το Άγιο Πνεύμα εμπνέει την διαφορετικότητα στην Εκκλησία. Η διαφορετικότητα είναι ωραία αλλά, παράλληλα, το Άγιο Πνεύμα εμπνέει και την ενότητα. Και έτσι η Εκκλησία είναι μία, ενωμένη. Για να χρησιμοποιήσουμε έναν ωραίο όρο, πρόκειται για μια συμφιλιωτική διαφορετικότητα».

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις του “Αγίου Πατέρα” ότι οι χριστιανοί δεν ήταν πάντοτε χωρισμένοι. 

Οι κακοδοξίες και οι ενέργειες των προκατόχων του Πάπα Φραγκίσκου οδήγησαν στον σημερινό κατακερματισμό του Χριστιανισμού, με την υιοθέτηση σωρεία αιρέσεων που αλλοίωσαν την αλήθεια του Ευαγγελίου.

Αρα, αντί να προσπαθεί ο “Αγιότατος” να επιβάλει το μοντέλο ένωσης της Β΄Βατικάνειας Συνόδου ως μέθοδο ένωσης Ορθοδοξίας και Παπισμού, ας φροντίσει να αποπτύσσει τις αιρέσεις που πρεσβεύει και να επιστρέψει εν μετανοία στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου ουδένα εξέπληξαν. Απλά αποδεικνύουν -για μια ακόμη φορά- ότι το Βατικανό παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένο στις αποφάσεις της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου, η οποία επιδιώκει η ένωση της Ορθοδοξίας και των αρχαίων Ανατολικών “Εκκλησιών” -όπως αποκαλεί τις Μονοφυστικές και Νεστοριανές “Εκκλησίες”- να γίνει βάσει της αρχής “ενότητα εν τη ποικιλία” με αναγνώριση παγκόσμιου πρωτείου εξουσίας στον Πάπα.

Σε απλά Ελληνικά ο “Αγιος Πατέρας” , ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να μας κάνει Ουνίτες!

Δυστυχώς το μοντέλο αυτής της ένωσης υιοθετήθηκε από την προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ, η οποία αναγνώρισε έγκυρα τα μυστήρια των Παπικών και προωθήθηκε επί τα χείρω με το απαράδεκτο ορθοδόξως κοινό κείμενο της επιτροπής Ορθοδόξων και Παπικών στη Ραβέννα.

Επιτακτική όθεν η ανάγκη να συγκληθεί άμεσα Πανορθόδοξη Σύνοδος για να αποκηρύξει την προδοτική για την Ορθοδοξία συμφωνία του Μπαλαμάντ και το απαράδεκτο κοινό κείμενο Ορθοδόξων και Παπικών της Ραβέννας και να καθαιρέσει όσους τυχόν εμμείνουν αμετανόητα στις πρόνοιες αυτής της συμφωνίας και αυτού του κοινού κειμένου.

No comments:

Post a Comment