Monday, July 14, 2014

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΕΛΑΓΟΔΡΟΜΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ....



ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΕΛΑΓΟΔΡΟΜΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ....

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Πέρασαν σαράντα ολόκληρα χρόνια από το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το νησί έρμαιο της υπεροπλίας και της αδηφαγίας των Τούρκων αρμενίζει χωρίς πυξίδα και χωρίς ελπίδα σωτηρίας ανάμεσα στις συμπληγάδες της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και της ανικανότητας σχεδόν του συνόλου της ηγεσίας της να αντιληφθεί ότι ο διάλογος με τους Τούρκους είναι καταδικασμένος σε αποτυχία, εφ’ όσον εμμένουμε στις προτάσεις του 1977 που παρέδωσε εκ μέρους του Μακαρίου στον Ντενκτάς ο μ. Τάσσος Παπαδόπουλος ως συνομιλητής της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Η ανάγκη για άμεση επανατοποθέτηση του Κυπριακού για να αναζητηθεί λύση ενιαίου κράτους με παράλληλη ουσιαστική ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου είναι μονόδρομος για να σωθεί η πατρίδα μας από την πλήρη Τουρκοποίηση.

Η Εκκλησία της Κύπρου πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ουσιαστικό ρόλο για την αλλαγή πορείας. Ορισμένες πρόσφατες παρεμβάσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιου κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι αρκετό να είμαστε έτοιμοι να απορρίψουμε ένα νέο σχέδιο Ανάν.

Πρέπει να προετοιμαστούμε ηθικά και υλικά για να απελευθερώσουμε με το σπαθί μας και με τις κατάλληλες συμμαχίες την σκλάβα και Τουρκοπατημένη πατρίδα μας.

No comments:

Post a Comment