Wednesday, July 9, 2014

“Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ” ή “Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥ”;


“Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ” ή “Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥ”;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Διαβάσαμε, στον Amen.gr, από τη Naftemporiki.gr:

“Ο “Πάπας της Συνείδησης”, όπως τον αποκαλούν τα διεθνή ΜΜΕ για τον κομβικό ρόλο του στην αλλαγή στάσης του Βατικανού, έναντι του…σύγχρονου κόσμου, έκανε ένα ακόμη αιφνιδιαστικό και εντυπωσιακό βήμα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε σήμερα, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του στην Αγία Έδρα, με θύματα υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης, από την πλευρά Καθολικών κληρικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα ιδιωτικά διαμερίσματα του Ποντίφικα στο Βατικανό, και συμμετείχαν έξι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Γερμανία.

Ο καθένας από τους έξι είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, για περίπου 30 λεπτά, όπως επιβεβαίωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε συγχώρεση, για την αδυναμία της Καθολικής Εκκλησίας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να απομονώσει τέτοια στοιχεία.”

Προσέξτε καλά τι λέγει το ρεπορτάζ. Καταρχήν ο πομπώδης τίτλος “Πάπας της συνείδησης” για τον Ιησουίτη θεατρίνο που εξαντλεί το 100% των δυνατοτήτων και των δραστηριοτήτων του στον επικοινωνισμό.

Και ύστερα η ουσία της είδησης.

Για να καταδικάσει την παιδεραστία των φραγκοπαπάδων ζητά συγγνώμη από 6 από τα θύματα τους.

Γιατί από 6 και όχι από όλα;

Υστερα τι είδους συγγνώμη ειναι αυτή αφού ακόμη δεν έκανε νομοθεσία με την οποία θα δείχνει μηδενική ανοχή στην παιδεραστία και αφού δεν καθαιρεί τους παιδεραστές φραγκοπαπάδες;

Θα τους στέλλει, λέγει, για ψυχοθεραπεία!!!

Τρέμε κόσμε!

Δεν θα υπεισέλθω στη συζήτηση αν η ψυχοθεραπεία είναι αποτελεσματική για την καταπολέμηση του πάθους της παιδεραστίας, αλλά θα εμμείνω ανέκκλητα στη θέση ότι ο παιδεραστής δεν πρέπει να χειροτονείται κληρικός και πρέπει να καθαιρείται αμέσως όταν διαπιστώνεται το πάθος του.

Τρέχα γύρευε τώρα με τον Ιησουίτη που το μόνον που τον ενδιαφέρει είναι να αναγνωριστεί από τα ΜΜΕ ως “ο Πάπας της συνείδησης”. Τρομάρα του!

Διερωτώμαι: Ακούν αυτές τις ειδήσεις οι Οικουμενιστές ή θεωρούν το θέμα δευτερεύον;

No comments:

Post a Comment