Tuesday, July 15, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ π. ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ π. ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάσαμε, στο dogma.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Γ. Φερδή: 

“Ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, η πλήρωση της θέσης του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πρωτ. π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη.

Ο π. Αδαμάντιος ήταν πρόσωπο κλείδι από την πρώτη στιγμή μετά την μετακίνηση του Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη στην θέση του Πρωτοσυγκέλλου. 

Σήμερα το πρωί επιδόθηκε και εγγράφως ο διορισμός του από τον νέο Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής. Αναμένονται και άλλες μετακινήσεις στους επόμενους μήνες, ολοκληρώνοντας έτσι το ανανεωμένο οργανόγραμμα της Αρχιεπισκοπής. 

Ο π. Αδαμάντιος κρατάει κανονικά και την θέση του Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής.”

Υπάρχουν μια σειρά ερωτήματα για τον διορισμό του π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη στη θέση-κλειδί του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

1.) Καταρχήν γιατί διορίστηκε ο π. Αδαμάντιος και όχι ένας άλλος παραδοσιακός κληρικός από τους πολλούς που διαθέτει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών;

2.) Ο π. Αδαμάντιος είναι πολυάσχολος άνθρωπος. Είναι οικογενειάρχης, είναι γιατρός, είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου, είναι υπεύθυνος του Ιδρύματος ποιμαντικής επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής. Δεν μπορούσε να βρεθεί ένας κληρικός, ο οποίος να αφιερωθεί απερίσπαστος στο έργο του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου;

3.) Το κυριότερο! Ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης είναι σημαδεμένη τράπουλα στη συνείδηση των πιστών επειδή ειναι προβεβλημένο στέλεχος των Νεορθόδοξων και των Νεονικολαιτών. Οι θέσεις του για τον γάμο και την τεκνογονία ταυτίζονται με τις θέσεις του Μέγιεντορφ, του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, του Παύλου Ευδοκίμωφ, του Σεβ. Λεμεσού, των Βατοπαδινών, του κ. Γιανναρά, του κ. Πατρώνου, του κ. Σταύρου Φωτίου, του π. Ανδρέα Αγαθοκλέους, του π. Φιλόθεου Φάρου, του π. Βασίλειου Θερμού κτλ.. 

Δεν υπήρχε άλλος παραδοσιακός κληρικός για να αναλάβει αυτή τη θέση-κλειδί της Αρχιεπισκοπής;

4.) Δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάνει πολλά νερά σε θέματα πίστεως. Οχι τόσο επειδή είναι οικουμενιστής, αλλά επειδή είναι βραχυκυκλωμένος από τα Γιανναρικά και Αγουριδικά κυκλώματα. Είναι Νεορθόδοξος και διαποτισμένος από το νεωτεριστικό κλίμα των Ρώσων της Διασποράς. Γι’ αυτό κάνει τόσο άστοχους και απαράδεκτους διορισμούς σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας.

13 comments:

  1. μπορειτε το 3 να μου το αναπτυξετε περισσοτερο????

    ReplyDelete
  2. Η αναφορά είναι για την αποφυγή τεκνογονίας την οποία ο Λεμεσού, οι Βατοπαιδινινπί και άλλοι προωθούν ως ορθόδοξη πρακτική.

    Γιανναράς, Ιωσήφ Βατοπαιδινός, Φιλόθεος Φάρος και Ρώσοι της διασποράς έχουν προξενήσει μεγάλο κακό.

    ReplyDelete
  3. ναι αλλα για ποιο λογο αυτοι κηρυσουν αποφυγη τεκνογονιας.... ρωταω γιατι, ενω διαβαζω πολλα αρθρα και ομιλιες αυτων δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο και θελω να με διαφωτισεις αν εσυ το εχεις αντιληφθει

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο Π. ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΙΕΝΤΟΡΦ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΠΟΥ ΒΡΙΘΕΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ

      Delete
  4. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΓΕΤΕ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙΝΟΦΑΝΕΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΑΛΛΆ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ.

      Delete
  5. μπορειτε να μου αναφερετε καποιες απο αυτες τις κακοδοξιες για να ενημερωθω και γω παρακαλω

    ReplyDelete
  6. ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΙΕΝΤΟΡΦ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ;
    ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΓΥΝΟΥ.
    ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, Ο ΠΑΤΡΩΝΟΣ, Ο ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΦΑΡΟΣ, Ο ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ, Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΤΛ.

    ReplyDelete
  7. Τον χειμώνα εφέτος έγινε ημερίδα από τον ναό της Αγίας Παροσκευής Αθηνών παρόντος του π.Αυγουστίδη μέ έγκυρους εισηγητές όπου καταδείχθηκε οτι το ίδρυμα ποιμαντικής επιμόρφωσης κατ' ευφημισμόν ονομάζεται έτσι ενώ γίνεται προσπάθεια αντικατάστασης του μυστηρίου της εξομολογήσεως μέ την ψυχολογία Πρόσφατα βρεθηκα σέ ναό των Αθηνών μέ τά μικρόφωνα τέρμα με καθόλου καλή ψαλτική με τά ευαγγελικά αναγνώσματα καθόλου καθαρά αυτά δέν είναι θέματα για τα οποία θά έπρεπε νά επιμορφωνονται οι ιερείς ή καί νά ελέγχονται η ψυχολογία μας μάρανε;

    ReplyDelete
  8. δυστηχως δεν το εχω διαβασει σας ευχαριστω για την ενημερωση

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα μπορούσα να σας πω πολύ περισσότερα αν θέλετε στο σκάιπ.

      Delete
    2. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΑΙΠ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΟΡΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

      Delete
  9. Ατυχέστατη επιλογή Ελένη.
    Ο Μακαριότατος θα μπορούσε να βρει τόσους αξιόλογους κληρικούς για να τους αναθέσει τη θέση του Γενικού Αρχιερατικού.

    ReplyDelete