Friday, July 4, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Εξάψαλμος” του κ. Σ. Τζούμα την ακόλουθη είδηση:

“«Φωτιές» ανάβουν στο Βατικανό νέα σκάνδαλα
Το Βατικανό σχεδιάζει να ξεκαθαρίσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα εάν και κατά πόσον θα αναλάβει νέος πρόεδρος στην τράπεζά του, το Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων (Istituto per le Opere di Religione, ή IOR), δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αντιδρώντας σε πολυάριθμα δημοσιεύματα περί άμεσα επικείμενων διοικητικών αλλαγών στο ίδρυμα αυτό, το οποίο κλυδωνίζεται από σκάνδαλα.

Τις τελευταίες ημέρες εντείνεται η φημολογία ότι ο Γερμανός δικηγόρος Ερνστ φον Φράιμπεργκ, που διορίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο πρόεδρος της IOR σε μια από τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε ο πρώην πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ πριν από την παραίτησή του, πρόκειται να αντικατασταθεί.

Ο Τζον Άλεν, ένας δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας The Boston Globe, ο οποίος θεωρείται ειδήμων σε θέματα Βατικανού, έγραψε επικαλούμενος ανώνυμες πηγές ότι ένα από τα μέλη του συμβουλίου, ο Γάλλος χρηματιστής Ζαν Μπαπτίς ντε Φρανσού, θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος για να αναλάβει επικεφαλής της τράπεζας.

Ο Ποντίφικας έλαβε μέρος στις συναντήσεις αυτές, μαζί με τον δεύτερο στην ιεραρχία, τον γραμματέα του κράτους του Βατικανού Πιέτρο Παρολίν. Η τράπεζα, η οποία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι λειτούργησε ως καταφύγιο κεφαλαίων της Μαφίας και άλλων εγκληματικών οργανώσεων, καθώς και διαφόρων φοροφυγάδων, έχει πληγεί από πρόσφατα σκάνδαλα παρά τις προσπάθειες του Βατικανού να βελτιώσει τις συνθήκες οικονομικής διαφάνειας.

Το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό L’Espresso ανέφερε δε ότι το Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων έκανε και μια σειρά άλλων επενδύσεων, οι οποίες θεωρούνται τουλάχιστον αμφιλεγόμενες—όπως η αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ουγγαρία και στις Ηνωμένες Πολιτείες και πλέον υπάρχει ένα έλλειμμα 800 εκατομμυρίων ευρώ στο συνταξιοδοτικό ταμείο του Βατικανού.”

Χρειάζεται να σχολιάσουμε εν εκτάσει την είδηση;

Πάλιν και πολλάκις αναφέραμε ότι το Βατικανό,όχι μόνον δεν είναι Εκκλησία -όπως κακαδόξως η προδοτική για την Ορθοδοξία συμφωνία του Μπαλαμάντ αποφαίνεται, η οποία έχει δήθεν έγκυρα μυστήρια-, αλλά είναι επιπλέον ένα συνδικάτο εγκλήματος του κοινού ποινικού δικαίου στο οποίο η παιδεραστία, οι διασυνδέσεις με τη μαφία και το οργανωμενο έγκλημα είναι καθεστώς.

Οσοι ακρίτως διαλέγονται με το Βατικανό ως εάν να είναι δήθεν Εκκλησία δεν έχουν αγάπη για τους Παπικούς επειδή τους δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι Εκκλησία και τους αφήνουν στο σκοτάδι της πλάνης της αίρεσης και στα πλοκάμια ενός κέντρου εγκλήματος.

No comments:

Post a Comment