Tuesday, July 22, 2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, Ο κ. Σ. ΤΖΟΥΜΑΣ, Ο ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ



Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, Ο κ. Σ. ΤΖΟΥΜΑΣ, Ο ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Εξάψαλμος” του κ. Σωτήρη Τζούμα:

“Λάθος σας Παναγιώτατε Οικουμενικέ Πατριάρχα! Όπως είπε ο Ταλευράνδος «δεν ήταν έγκλημα, ήταν λάθος».

Η αποστολή στα Ιωάννινα, ως εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου του σημαντικού, φερέλπιδος και πολλά υποσχόμενου Μητροπολίτη Προύσσης Ελπιδοφόρου, για να παραστεί και να ομιλήσει εκ μέρους του Πατριάρχη, κατά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μαξίμου, ήταν μία λάθος απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Όλοι γνωρίζουμε στον τόπο αυτό, ότι κατά τις τελευταίες τέσσερις εκλογές Μητροπολιτών, η εκλογή του νέου Ιωαννίνων πόλωσε το κλίμα και δίχασε τουλάχιστον προς στιγμή την Ιεραρχία!

Η επικράτηση τελικά του Μαξίμου, που ήταν η επιλογή του Αρχιεπισκόπου, για να αναλάβει την πολύπαθη και ταλαιπωρημένη Μητρόπολη Ιωαννίνων, απέδειξε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ελέγχει απόλυτα την Ιεραρχία και οι επιλογές του γίνονται αποδεκτές από την πλειοψηφία των Μητροπολιτών!

Η επιλογή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τον Αρχιμ. Αμφιλόχιο Στεργίου,παρά την προβολή που της έγινε και την πρωτοφανή έκθεση, ως μη όφειλε, το Πατριαρχείο, με έκδοση ανακοινωθέντων και άλλων υπερβολών, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει μόνον 20 ψήφους στο τριπρόσωπο και επτά στο μονοπρόσωπο!

Δηλαδή, εν τέλει, μόνον επτά Ιεράρχες σεβάστηκαν την επιλογή και κατεύθυνση του Οικουμενικού Πατριάρχη και σήκωσαν για χάρη του το Σταυρό του Φαναρίου!

Δεν άξιζαν αλήθεια, οι επτά αυτοί Ιεράρχες, οι οποίοι «ποτέ από το χρέος μη κινούντες», να εκπροσωπήσει ένας εξ αυτών, για παράδειγμα ο αρχαιότερος Μητροπολίτης, ο Φιλίππων Προκόπιος, να εκπροσωπήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε αυτή την τελετή ενθρόνισης στα Ιωάννινα;

Είναι μία απορία που από χθες το βράδυ συζητείται από στόμα σε στόμα, τουλάχιστον μεταξύ των ανθρώπων που έχουν κοινό νού και διαθέτουν λογική!

Δεν συζητάμε βέβαια τι θα συνέβαινε αν όλο αυτό που έγινε τώρα για την Μητρόπολη Ιωαννίνων γινότανε επί των ημερών του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου! Θα του είχαν κηρύξει τον πόλεμο και θα ετοίμαζαν την πυρά στην πλατεία Συντάγματος για να τον κάψουν παραδειγματικά! 

Τί υποκρισία!

Είπαμε: Τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά,ήταν ένας προσφιλής τρόπος μέτρησης των Ιεραρχών μας! Δυστυχώς.”

Είδατε ε; Τι έγνοια ο κ. Τζούμας για την αφοσίωση του Σεβ. Φιλίππων προς τον Οικουμενικό Θρόνο αλλά και για το πλήγμα εναντίον του κύρους “του σημαντικού, φερέλπιδος και πολλά υποσχόμενου Μητροπολίτη Προύσσης Ελπιδοφόρου!”

Καταρχήν “ο πολύ σημαντικός, φέρελπις και πολλά υποσχόμενος Προύσσης” πρέπει να σταματήσει τις οικουμενιστικές ασχημίες και τις αθεμελίωτες θεωρίες περί πρωτείου αλλιώς κάθε άλλο παρά "πολλά υποσχόμενος" είναι κ. Τζούμα.

Καρφί όμως που έρριξε ο κ. Τζούμας εναντίον του Σεβ. Φιλίππων!

Βάζω στοίχημα ότι στο γενεαλογικό του δέντρο πρέπει να υπάρχει κάποιος χασάπης αλλά και κάποιος παπλωματοποιός, επειδή, όπως βλέπετε, σφάζει μαεστρικά με το πούπουλο.!

Οσο για τον Παναγιότατο ελπίζουμε να συνειδητοποιεί σε πόσο δυσχερή θέση έβαλε τον εαυτό του και τον Οικουμενικό Θρόνο με την τακτική του που εξόπλισε τη φαρέτρα των πιο βαμμένων Χριστοδουλικών (κ. Τζούμας και Σεβ. Καλαβρύτων) με δηλητηριώδη βέλη εναντίον του και εναντίον του Οικουμενικού Θρόνου.

No comments:

Post a Comment