Tuesday, July 15, 2014

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΔΑΒΙΔ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ;


ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΔΑΒΙΔ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Τρεις μήνες πριν την εκλογή τους, μου εστάλη μήνυμα από πρόσωπο που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, με το οποίο κατονόμαζε τους τέσσερις Μητροπολίτες που εξελέγησαν στις τελευταίες Μητροπολιτικές εκλογές από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τώρα με νέο του μήνυμα με πληροφορεί ότι το “Αγιο Πνεύμα” πήρε τις αποφάσεις του. Νέος Μητροπολίτης Γρεβενών θα εκλεγεί ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δαβίδ Τζουμάκας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Αγίας Θεοδώρας και Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο πρόσωπο με πληροφορεί, επίσης, ότι ο π. Δαβίδ είναι αδιάβλητος κληρικός με μεγάλο ιεραποστολικό ζήλο και ότι έχει να επιδείξει πολύ σημαντικό έργο στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Απομένει φυσικά να φανεί κατά πόσον θα επιβεβαιωθούν και αυτή τη φορά οι προβλέψεις του, αλλά, αν η αξιολόγησή του για τον π. Δαβίδ είναι ακριβής, τότε μακάρι ο Θεός να δώσει ένας άξιος κληρικός να διαδεχθεί τον όντως ενάρετο Μητροπολίτη Γρεβενών κυρό Σέργιο ένα λαμπρό παραδοσιακό ιεράρχη κόσμημα της Ιεραρχίας που κοιμήθηκε πρόσφατα.

No comments:

Post a Comment