Monday, July 14, 2014

ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΓΟΡΓΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ


ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΓΟΡΓΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Οτι ο Σεβ. Σύρου Δωρόθεος δεν είναι και πολύ σοβαρό πρόσωπο το γνώριζα από τα φοιτητικά μου χρόνια. Ηταν τριτοετής όταν άρχιζα τις σπουδές μου στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Στα εξήντα του χρόνια τώρα λέγει ότι προσκέφαλο του είναι το κύμα και ότι βρίσκεται στα δίχτυα των ψαράδων.!!! Ειλικρινά υπερέβη κάθε προηγούμενο.

Οι δηλώσεις του για τις σχέσεις του με τους Φραγκοεπισκόπους της Σύρου δεν ξενίζουν επειδή έχει βάλει από χρόνια σε εφαρμογή τη Συμφωνία του Μπαλαμάντ για την υπάρξη δύο “αδελφών Εκκλησιών”. Συμπροσεύχεται και κάνει κοινές ποιμαντικές και λατρευτικές παραστάσεις με τους φραγκοεπισκόπους της Σύρου λες και είναι ορθόδοξοι επίσκοποι.

Τέλος πάντων ο Σεβ. Σύρου είναι αυτός που είναι! Eίναι τουλάχιστον ανεδαφικό να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά για να αλλάξει τακτική και νοοτροπία.

Αλλωστε μας έκοψε το χαβά για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Δεν τον ενδιαφέρει, λέγει, τι λένε “οι εκτός Σύρου ακραίοι ευσεβιστές”.

Φυσικά και δεν τον ενδιαφέρει αφού καθημερινά προκαλεί με τα νυμφικά ή με τα άλλα παρδαλά αντερί του, με τα ελικόπτερα και με τα beach-parties του, με τη λόξα του για τους ένστολους, με τη συνεχή παρουσία του στα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα και με την ατέλειωτη αποθανάτιση κάθε στιγμής της ζωής του-ούτε η πριγκήπισσα Νταιάνα να ήταν!-, ενώ μόνον των Βατοπαιδινών έρχεται δεύτερος σε δημοσιοσχετισμό και μπαλκόνι.

Αλλο είναι αυτό που πραγματικά ξενίζει. 

Οτι, ενώ διακρίνεται για τόσο ψηλαφητή φαιδρότητα, νεωτεριστικό φρόνημα, εκκοσμίκευση και οικουμενιστικές πεποιθήσεις, εντούτοις ένας σημαντικός αριθμός αρχιερέων τον προωθεί για Αρχιεπίσκοπο.!!!

Μεγαλείο ε;! Σε λίγο θα έχουμε τον Τσίπρα πρωθυπουργό, τον Πολυκανδριώτη Αρχιεπίσκοπο, τη Δούρου Υπουργό Εξωτερικών, τον Λιάκο Υπουργό Παιδείας και πάει λέγοντας.

Για Πρόεδρος, όμως, ποιος θα εκλεγεί για να συμπληρωθεί το παζλ; Ο Μπουτάρης, ο Καμίνης, η Ρεπούση, η Δραγώνα ή ο Μπαγκς Μπάνυ του ΣΥΡΙΖΑ;

No comments:

Post a Comment