Tuesday, July 1, 2014

ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ Γ. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ



ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ Γ. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ

Του Θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
===========

Βίντεο  που τιτλοφορείται  «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ -ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ» (από εκπομπή του Τηλεοπτικού Σταθμού ο Λόγος, της Εκκλησίας της Κύπρου, κατά το έτος 1998, στο Πρόγραμμα  “Ορθοδοξία και Ορθοπραξία”, με τον θεολόγο κ. Νικολαΐδη), αναφέρεται μεταξύ άλλων  «…τώρα όμως θα πω και τούτο, να έχει θάρρος ο λαός μας, διότι θα δεχθούμε πληγή από τους Τούρκους λυσσαλέα (εννοεί την Κύπρο).  Μην τρομάξουμε, είναι μέσα στα Θεία σχέδια, θα γίνει κι αυτό…
Ερώτηση – Θα είναι όμως σύντομα αυτό;
Γέροντας  Ιωσήφ Βατοπαιδινός:  Σύντομα, σύντομα πολύ σύντομα… ».

Θα κρατήσω τούτο το οξύμωρο σχήμα, που είναι όμως αληθινό, το εμφαντικό «μη τρομάξουμε» για την αναμενόμενη λυσσαλέα πληγή από τους Τούρκους, που πλήθος απλών ανθρώπων κατατρόμαξε, στο πολυβασανισμένο τούτο νησί της Κύπρου.

Τον τελευταίο καιρό, το τόσο σοβαρό θέμα του προφητικού χαρίσματος, έγινε «παίγνιο» διαδικτυακό, με αδιάκριτες και απαράδεκτες υπερβολές.  Θλίψη αισθάνεται κανείς, από τέτοιες εκτροπές «ακατάσχετου» ενθουσιασμού, που είναι  τόσο ξένες στο Ορθόδοξο ήθος και παραπλανούν τον απλό λαό.  Τα ενθουσιαστικά παραληρήματα στο διαδίκτυο, που τιτλοφορούνται «απίστευτη επαλήθευση προφητείας του γέροντος Ιωσήφ» κλπ, φαίνονται σαν εμβατηριακά σαλπίσματα επί ερειπίων, για όσους γνώρισαν τον Γέροντα Ιωσήφ πριν το 1981. Οι «ακοές πολέμων» (1981, 1993) που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν, ακόμα προκαλούν λύπη. 

Θεωρώ σκόπιμο να προσθέσω ότι το «προφητικό χάρισμα» του Κυπρίου αυτού μοναχού, το αντιλήφθηκαν κυρίως κάποιοι που τον γνώρισαν πολύ μεταγενέστερα, νεώτεροι και αρκετοί εις αριθμόν.  Είναι μεγάλη η ευθύνη, να αφήνεται πλήθος κυρίως νέων, να τον θεωρούν ως προφήτη.

Ρωτείστε και εμάς που τον γνώρισαμε από παλιά κοντά στο 1981, που μας τρόμαζε ότι κατ’ εκείνο τον καιρό θα γινόταν πόλεμος, και οι συμβουλές του ήταν να φύγομε από την Κύπρο για να σωθούμε.  Ακολούθησαν οι ξεκάθαρες αναφορές για πόλεμο το 1993, που συνοδεύτηκαν με συμβουλές να φυλαχθούν τρόφιμα.  Ακολούθησε το έτος 1998, η προαναφερθείσα αναφορά για καταστροφή της Κύπρου, λυσσαλέα τη χαρακτήρισε.

Ο ΟΝΤΩΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ, ΠΡΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.  ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΝΗΣ, Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ,   ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ.  Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ «ΜΗΝ ΠΑΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΟΛΟ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ».

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ 1981 ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΦΥΛΑΞΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1993, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ, ΤΟ ΕΤΟΣ 1998  ΚΑΙ Η ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

Από πού και ως πού επαληθεύθηκαν οι προφητείες του;

18 comments:

  1. Γνώρισα το γέροντα Ιωσήφ.
    Ο άνθρωπος αυτός επηρέασε αρνητικά και τη δική μου ζωή και πολλών άλλων. Αν εγώ λέω ψέματα ας με κάψει ο θεός της αγάπης και θα έχει και δίκαιο. Αν όμως ο μοναχός αυτός έσφαλε σε ότι είπε ο αρθρογράφος αλλά και σε άλλα θέματα πιο σοβαρά που η επίσημη Εκκλησία της Κύπρου τα γνωρίζει,
    τότε θα κάψει ο θεός όλους που για τόσα χρόνια παραμυθιάζουν το λαό κάτω από την εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας του Βατοπαιδίου.
    Θα κάψει ο θεός αυτούς που πυροβολούν την αλήθεια κάτω από την Παναγία την Πυροβοληθείσα του Βατοπαιδίου.
    Αρχιεπίσκοπε Κύπρου Χρυσόστομε σήκω και μίλα.
    Δεν είσαι εσύ που έκανες έρευνα για το μοναχό αυτό και η Εκκλησία της Κύπρου τον καταδίκασε;
    Γιατί σιωπάς σε καιρούς δύσκολους;
    Τόσα χρόνια έκανες το Ρίγκο.
    Φοβήθηκες τη παντοδυναμία των Βατοπετεινών;
    Τη δύναμη σ’αυτό το Μοναστήρι την έχει η Θεοτόκος.
    Κανένας Εφραίμ.
    Γιατί αγαπήσαμε βαθειά το Γέροντα Πορφύριο;
    Γιατί δεν είπαμε γι’ αυτόν μισή κουβέντα;
    Γιατί αγαπήσαμε το Γέροντα Παίσιο;
    Γιατί αγαπήσαμε το Μακαριστό πατέρα Ιάκωβο Τσαλίκη,
    τον Εφραίμ τον Κατουνακιώτη και τόσους άλλους και δεν είπαμε απολύτως τίποτα εκτός του “θαυμαστός ο θεός εν τοις αγίοις αυτού”;
    Η αλήθεια αργά η γρήγορα θα φανεί.
    Η Εκκλησία πάντως εξ όσων γνωρίζω δεν κατασκευάζει αγίους όπως κατασκευάζαμε όταν ήμασταν παιδιά τα playmobil.
    Ο Θεός κάνει κουμάντο σε όλα αυτά είτε μας αρέσει είτε όχι.
    Μπράβο στο μικρό και ασήμαντο αρθρογράφο που είχε την ΤΟΛΜΗ να τα βάλει με μια ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ.

    ReplyDelete
  2. Κύριε διαφωνούμε σε πολλά
    Για τον Γ. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ όμως συμφωνούμε έγραφα Σαβ Ιούλ 31, 2010
    http://athos.forumup.gr/viewtopic.php?p=31765&highlight=&mforum=athos#31765
    Πνευματικοι καρποι του κακόγερου του Βαρθολομαίου ειναι τα γνωστά δύσοσμα σκάνδαλα της μονής Βατοπεδίου .
    Η παπική Βατοπεδινη μπόχα εχει το "πνευματικό " της καθοδηγητη με το σαρδόνιο χαμόγελο ...
    Για τον "πνευματικό " καθοδηγητη με το σαρδόνιο χαμόγελο απο τον αιρεσιάρχης Βαρθολομαιος ακουσαμε να τον συνκαταλέγει «κατά πάγκοινον ομολογίαν μεταξύ των οσίων μορφών του Αγίου Όρους»
    Απο άλλους ακουσαμε για παιδοφιλία, για βιασμό, για σεξουαλικές παρενοχλήσεις μοναζουσών, ακόμη και μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων!
    ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΞΕΤΑΖΩ . ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΕΞΕΤΑΖΩ ΤΗΝ ΔΙΔΑΧΗ ΤΟΥ
    Η πιο γνωστή είναι αυτή που ο τηλεπωλητής Δημοσθένης Λιακόπουλος δημοσίευσε σε ένα βιβλίο που εξέδωσε, το Ο Καιρός γαρ Εγγύς. Ένα στιχούργημα που προβλέπει πως η Ελλάδα θα λάμψει, αφού η Ρωσία μπει στην Τουρκία, γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, σφαχτεί το ένα τρίτο των Τούρκων και πνιγεί στο αίμα το σύμπαν. Όλα αυτά το 2024 και με τη νίκη των Ελλήνων πάντα.
    Αυτο δεν ειναι το στιχούργημα ?
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZiARqPecdz8
    Αυτό το στιχουργημα εξετάζω .
    ΚΑΙ ΛΕΩ :
    Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός εδίδαξε "Η βασιλεία η εμη ουκ εστιν του κόσμου τούτου..."
    Εδίδαξε ότι θα έλθει πάλιν, για να κρίνει όλον τον κόσμον, τότε θα ξεχωρισουν την ηρα απο το στάρι , και μας παρήγγειλε να μη δε­χθούμε κανένα άλλον προ της δικής του πα­ρουσίας.
    Έλεγε επίσης ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός προς όσους δεν επίστευαν εις αυτόν, ότι ήλθεν εξ ονόματος του Πατρός και δεν τον εδέχθησαν• εάν έλθει κά­ποιος άλλος στο δικό του όνομα, αυτόν θα τον δεχθούν.

    Ο κακόγερος ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΙΕ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
    Η ΔΙΔΑΧΗ ΤΟΥ ειναι μία ακόμα διδαχή τού όφεως !
    Λυπούμαι για τους νέους αποστάτες κακόγερους του Βαρθολομαιου που θελουν ΤΟΝ ΑΛΛΟ .ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ . Τον πανκόσμιο ποιμένα - Βασιλέα , αρεστό σε όλους που θα φέρη επι γης ειρήνη και αδελφοσύνη κτλ....και ονειρευονται να φάνε με χρυσά κουτάλια σε βασιλικά θρονια...
    Βατικάνεια ονειρα και βατικάνειες πραχτικές ...
    Καθε δενδρο απο τους καρπους του το γνωριζουμε
    Πνευματικοι καρποι του κακόγερου του Βαρθολομαίου ειναι τα γνωστά δύσοσμα σκάνδαλα της μονής Βατοπεδίου .
    Η παπική Βατοπεδινη μπόχα εχει το "πνευματικό " της καθοδηγητη ...
    .....πλασάρει η διδασκαλία του ΙΩΣΗΦ του ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ένα παγκόσμιο ποιμένα - Βασιλέα ?
    Σου πλασάρει ένα ηγέτη όπως ο χαλίφης , ο Πάπας .που είναι θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης ?
    Σου πλασάρει ένα που "ιερός πόλεμος ΑΛΛΩΝ " θα τον φέρει να βασιλεύει ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ ? Που Θα είναι ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που θα φέρει επί γης ειρήνη και αδελφοσύνη ?
    .......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι χαρακτηρισμοί εναντίον του π. Εφραίμ δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Τον γνωρίζω από δεκαετίες και δεν μπορώ να συμμεριστώ τις απόψεις σας. Με αυτό φυσικά δεν εννοώ ότι με αναπαύει ότι προβάλλει ένα πλανεμένο, τρομολάγνο και θεομπαίκτη μοναχό ούτε ότι εγκρίνω το δημοσιοσχετιστικό χαρακτήρα της ποιμαντικής του διακονίας.

      Delete
  3. Λοιπον αξιζει μια αναφορά σε ενα κερί για την μνημη του ΙΩΣΗΦ του ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ
    στο βίντεο ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ
    απο το 6:43 και μετα η μαρτυρία του π Γαβριήλ
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A-GudviNn5o
    Ειναι μια λεπτομερεια ενας διαλογος π. Γαβριηλ και ΙΩΣΗΦ του ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ κατα τον διωγμό του ."...απο neasantorinis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=477&Itemid=27
    Ηλικιωμένος μοναχός της Μονής Βατοπεδίου διώχτηκε από τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ επειδή εκανε κριτική στον τρόπο διαβίωσης του ίδιου και άλλων μοναχών στο μοναστήρι και μιλούσε για εμπορευματοποίηση και εκκοσμίκευση.
    Ο γέροντας Γαβριήλ, 81 χρόνων σήμερα, από τα οποία τα 53 ιερομόναχος, πήρε το... απολυτήριο, τα λιγοστά υπάρχοντά του και την πίκρα του το Πάσχα του 2002 και διωγμένος έφυγε από το Βατοπέδι.
    Από τότε ζει σε μία καλύβα στην περιοχή της Καψάλας στην... έρημο του Αγίου Ορους με την πενιχρή σύνταξη των 330 ευρώ από τον ΟΓΑ τον μήνα.
    «Ο γέροντας Εφραίμ και οι μοναχοί που εγκαταβιούν στο Βατοπέδι είναι αντίθετοι με τον μοναχισμό. Το μοναστήρι έχει κοσμικοποιηθεί κι αυτό δεν ταιριάζει με τον τρόπο ζωής των μοναχών.
    Επιπλέον, δεν θέλουν να το ακούνε αυτό και εγώ δεν μπορούσα να κρατήσω το στόμα μου κλειστό», είπε στο «Εθνος» ο γέροντας Γαβριήλ.Η αφορμή στάθηκε μια εργασία του για το... κερί, η αιτία ωστόσο ήταν οι συγκρούσεις του με τον π. Εφραίμ.

    Στη 207 σελίδων εργασία του, με τίτλο «Το Κερί», ο γέροντας αναφέρεται ιδιαίτερα στην τακτική του ηγούμενου π. Εφραίμ να τοποθετήσει πρώτος αυτός παγκάρι στο Αγιον Ορος και να πουλάει κεριά στους επισκέπτες.
    «Αυτό εμένα μου έκανε πολύ κακή εντύπωση και συνέχεια τους έλεγα ότι δεν ήταν σωστό.
    Τα κεριά έπρεπε να τα δίνουμε δωρεάν στους επισκέπτες.
    Αντίθετα, ο ηγούμενος έστησε παγκάρι, μάζευε χρήματα, έβαλε έναν μοναχό δίπλα σε αυτό και μόλις ο πιστός έφευγε ο μοναχός έσβηνε το κεράκι», μας είπε ο γέροντας Γαβριήλ και προσέθεσε: «Τα έλεγα όλα αυτά και δεν τους άρεζε.
    Το ήξερα ότι δεν τους άρεζε, αλλά δεν μπορούσα να σιωπήσω». Την εργασία του την παρέδωσε τον Απρίλιο του 2002. «...όταν παρέδωσα την εργασία μου για το κερί στον άγιο καθηγούμενο Εφραίμ την οποία θα διάβαζε, αλλά όπως φαίνεται το περιεχόμενό της δεν τον ανέπαυσε πνευματικά διότι μόλις με είδε μου είπε προφορικά ότι τον στενοχώρησα πάρα πολύ και του είπα αμέσως το ευλόγησον».
    Ο π. Εφραίμ ήταν οργισμένος, αλλά δεν το έδειχνε. Ο γέροντας Γαβριήλ τρόμαξε, αλλά δεν το έδειξε. «Πίστεψα ότι θα μου κάνει παρατήρηση, δεν περίμενα να με διώξει. Αυτό με πίκρανε πολύ», λέει σήμερα.
    «Τη Δευτέρα το πρωί της Διακαινησίμου εβδομάδος -μετά την Κυριακή του Πάσχα- και ενώ παντού αντηχούσε το Χριστός Ανέστη εκ Νεκρών και το Αναστάσεως ημέρα... και αλλήλους περιπτυσσόμεθα... μετά το τέλος της πρωινής ακολουθίας και της τραπέζης με κάλεσαν στο γραφείο του αγίου καθηγουμένου και ενώπιον σύμπασας της Γεροντίας της Μονής, μου ανακοίνωσαν την απόφαση της Γεροντίας... πλήρης και τελεία αποβολή και απέλαση εκ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και η εγκαταβίωσή μου σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του Αγίου Ορους εκτός της Μονής Βατοπεδίου. Δεν μου επέτρεψαν να απολογηθώ, ούτε να τους πω ούτε μία λέξη, ούτε και να τους ρωτήσω και να τους πω το γιατί και για ποιο λόγο με τιμωρούν με τη βαρύτατη των ποινών για μοναχούς, την επιβολή της οποίας μόνο η Ιερά Κοινότητα μπορεί να επιβάλει...».

    ReplyDelete
  4. SOTIRIO!

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο π. ΙΩΣΗΦ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΧΤΥΟ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΕΞΑΠΝΤΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΟΡ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ.

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΑ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ, ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΛΟΓΑΝΟ ΜΟΝΑΧΟ;

    ReplyDelete
  5. ΠΟΙΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΣΤΟ ΚΕΡΙ ΡΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ;;; ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΑΓΚΑΡΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ! ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!!!

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν είναι αυτό το θέμα. Ακόμη και αν έχουν παγκάρι δεν είναι κανένα έγκλημα αν θέλουν να ρίξουν κάτι στο παγκάρι για να ανάψουν ένα κερί.

      Εδώ τον φούσκωσαν για να τον παρουσιάσουν άγιο, είναι τρομολάγνος και καταστροφολόγος, είναι διαβόητος για τη ζωή του, είναι πλανεμένος υποστηρίζει τις εκτρώσεις και τόσες κακοδοξίες και εμείς θα ασχοληθούμε αν ρίχνουν λεφτά στο παγκαιρι για το κερί;

      Delete
    2. Τον «φουσκωσαν»; Υπαρχουν ενα σωρο μαρτυρες του θαυμαστου χαμογελου μετα την κοιμηση του που μπορουν να επιβεβαιωσουν το περιστατικο! Αλλωστε, ποιο συμφερον ειχαν να τον παρουσιασουν ετσι χωρις να ειναι; ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ για οποιον τον ειχε γνωρισει, ακουσε τις ομιλιες του, διαβασε τα βιβλια του κλπ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ που τον υβριζεις, γιατι μαζι μ' αυτον υβριζεις και τον Γεροντα Ιωσηφ τον Ησυχαστη, που πολυ νωρις ειδε τις αρετες του και τον πηρε στη Συνοδεια του!

      Delete
    3. Υπάρχουν ένα σωρό μάρτυρες της Θεομπαιξίας εννοείς. Οσο για τον Γέροντα ωσήφ τον Ησυχαστή καλύτερα να μάθεις πώς τον αποκαλούσε και τι γνώμη είχε γι' αυτόν.

      Delete
  6. Κύριε διαφωνούμε σε πολλά.
    Ομως η Αλήθεια είναι μία και όσοι την εκζητούν όπως εσείς βρίσκουν τον Θεό

    Ρωτάτε " ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΑ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ, ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΛΟΓΑΝΟ ΜΟΝΑΧΟ;"

    Ο Ιωσήφ Βατοπεδινός ακριβώς επειδή έχει αυτές τις απόψεις θα τιμηθεί σαν άγιος της "Νέας Εποχής" της σατανικής εκκλησίας της πανθρησκείας (Πάπα - Βαρθολομαίου - ΠΣΕ- Εβραίων -μουσουλμάνων κτλ ) Και ο λόγος ο οποίος προβάλετε είναι ακριβώς για να προβληθούν και να επικρατήσουν αυτές οι απόψεις .
    Και εδω που τα λέμε έχουν ήδη επικρατήσει αν κρίνω οτι ακόμα και "ιερείς" φέρνουν τις παπαδιές για εκτρώσεις των "μη εξεικονισμένων εμβρύων " και πνευματικοί λένε στις εξομολογούμενες δεν είναι φόνος αλλά οικογενειακός προγραμματισμός και η μέση θρησκευόμενης Ελληνίδα έχει πάνω απο μία "απόξεση" στο ενεργητικό της και θεωρεί οτι και καλά έκανε .

    Οσο και να φωνάζετε τόσο αυτοί θα προωθούν την προβολή του νέου "Αγιου" τους .
    Ασε και σε λίγο θα βγάλουν και για κάθε αμαρτία (αρετή δική τους ) "Αγιο - υπόδειγμα" .. για την Μασονία αυτός , για την ομοφυλοφιλία ο τάδε , για τις μεταμοσχεύσεις απο ζώντες δότες ο δείνα ...

    Ξέρω οτι διαφωνείς
    Σχίσμα βαθύ είναι ανάμεσα μας πολλών εκατοντάδων ετών .
    Αλλος ο δικός σας θεός άλλος ο δικός μου .
    Ομως η Αλήθεια είναι μία και όσοι την εκζητούν όπως εσείς βρίσκουν τον Θεό
    Γιατί ο Θεός είναι Αλήθεια και το ψέμα σατανάς.



    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν ξέρω κ. Soterio ούτε ποιος είστε ούτε τι εκπροσωπείται αλλά η προβολή ενός σοβαρά πλανεμένου μοναχού ως Αγίου μόνον κακό προξενεί.

      Delete
  7. Υπάρχει ενα βίντεο ένα βιβλίο και ένας δε διωγμένος ένεκα δικαιοσύνης κύριε για να μη βλέπεις εσύ παγκάρι .
    Και αν δεν το βλέπεις είναι γιατί αυτόν που φτύνεις τον γέροντα Γαβριήλ αντέδρασε Γιατί αυτόν φτύνεις οταν λές "ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!!! " γιατί αυτός είναι στο βιντεο και αυτός στο βιβλίο και εγώ απλά την μαρτυρία του παραθέτω.
    Μετανόησε και έλα στα καλά σου και ρώτα να μάθεις . Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια του Θεού δεν κρύβετε .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επαναλαμβάνω ότι αν έβαλαν παγκάρι για να αγοράζει κάποιος ένα κεράκι δεν είναι έγκλημα. Εδώ μιλούμε για υποστηρικτή των εκτρώσεων και εσείς μου λέτε για το ένα ευρώ που θα βάλεις για να ανάψεις ένα κεράκι;

      Delete
  8. Ο Ελλάς Ορθοδοξία έχει δικαίωμα στο άγιο όρος και τρώει κοτόπουλα στις μεγάλες νηστείες;
    Πρόσεχε κοτοπουλοπνίχτη τα λόγια σου, γιατί το αιρετικοί και αντίχριστοι είναι μεγάλη κουβέντα...

    ReplyDelete
  9. Να ήξερες κ. Χαραλάμπους ποιος κρύβεται πίσω από τον καυμένο τον Μητσάρα και τον εκθέτει! Αλλά φταίει και αυτός που δίνει το όνομα του σαν μπλόκερ σε άλλους για να τον εκθέτουν.

    ReplyDelete
  10. Sotirio

    Ωστε ο Ιωσήφ Βατοπαιδινός ήταν άγγελος; Πρώτη φορά ακούω για φουσκωμένους αγγέλους.

    Και τότε γιατί ο Εφραίμ ο Φιλοθείτης απείλησε τον τότε Πάφου και νυν Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ότι αν τολμήσει να τον χειροτονήσει θα έρθει στη χειροτονία να φωνάξει ανάξιος;

    ReplyDelete
  11. Sotirio

    Ακριβώς όπως τα γράφεις αδελφέ μου. Ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ήταν αναμμένο κάρβουνο που έκαιε ή σβησμένο κάρβουνο που μούζωνε.

    ReplyDelete