Wednesday, June 18, 2014

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ;



ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Ενα κείμενο για τις εκτρώσεις, που υπογράφει ιστολόγος με το ψευδώνυμο “Χριστούφαντος”, μου έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του παρόντος άρθρου.

Η πατρίδα μας έχει την παγκόσμια θλιβερή πρωτιά στις εκτρώσεις. Διενεργούνται 400.000 κάθε χρόνο, αναφέρει ο "Χριστούφαντος", αριθμός που ξεπερνά, όπως μας διαβεβαιώνει, κατά πολύ τις γεννήσεις.

Ποιος φταίει, λοιπόν, επειδή τα νοσοκομεία και οι γυναικολογικές κλινικές της πατρίδας μας κατάντησαν σφαγεία όπου εξοντώνονται με τις πιο αποτρόπαιες μεθόδους σχεδόν μισό εκατομμύριο -σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο "Χριστούφαντος"- Ελληνόπουλα κάθε χρόνο;

Πολλοί φταίνε αλλά ο κυρίως υπεύθυνος, μας λέγει ο “Χριστούφαντος”, είναι η Διοικούσα Εκκλησία η οποία δεν αφορίζει τους πολιτικούς που νομιμοποίησαν τις εκτρώσεις όπως έπραξε ο Αγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων με τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο επειδή διέταξε τη σφαγή στον ιππόδρομο.

Ωστε αυτός που κυρίως φταίει για τις εκτρώσεις είναι η κυβέρνηση και οι επίσκοποι που δεν ελέγχουν τους άρχοντες για την παρανομία; 

Οχι η μητέρα που προσφεύγει στον γυναικολόγο με τα χρήματα και με την ενθάρρυνση ή καμιά φορά και με τον εκβιασμό του πατέρα και ο γιατρός ο δολοφόνος των εμβρύων;

Μπράβο!!!

Καλά! Οι εκτρώσεις τώρα είναι νόμιμες και για τη νομιμοποίησή τους η κρατική εξουσία έχει ασφαλώς την πρωταρχική ευθύνη.

Αλλά οι εκτρώσεις σε αριθμούς που προκαλούν ίλιγγο γίνονταν στην Ελλάδα -και στην Κύπρο- όχι μόνον αφού νομιμοποιήθηκαν αλλά και προηγουμένως.

Επομένως; Πώς θα λυθεί το πρόβλημα αν οι επίσκοποι αφορίσουν την κυβέρνηση, τους δικαστές και τους βουλευτές;

Η Διοικούσα Εκκλησία -και δη οι επίσκοποι- έχουν ασφαλώς ευθύνη για τις εκτρώσεις επειδή δεν πρόταξαν τη δέουσα αντίσταση όταν ψηφιζόταν η νομιμοποίησή τους. 

Αλλά φταίνε και επειδή δεν διαφωτίζουν το λαό του Θεού τουλάχιστον στο βαθμό που θα έπρεπε.

Πλην όμως πόσοι είναι αυτοί που εκκλησιάζονται τακτικά ώστε να μπορεί να επηρεάσει η Εκκλησία τις αποφάσεις τους για τις εκτρώσεις; 

Προφανώς ένα μικρό ποσοστό όσων κάνουν εκτρώσεις.

Αρα γιατί αποδίδουμε την κύρια ευθύνη στους επισκόπους ή στους πρεσβυτέρους;

Ερωτούμε λοιπόν τον “Χριστούφαντο”: Γιατί δεν αποκαλύπτεις τον μέγα και ουσιαστικό ένοχο για το έγκλημα; Τουτέστιν τον Ελληνικό λαό -δηλαδή όλους εμάς- που αποστατήσαμε από την πίστη των πατέρων μας σε βαθμό που η πατρίδα μας έχει την θλιβερή παγκόσμια πρωτιά κατά αναλογίαν πληθυσμού στις εκτρώσεις; 

Δυστυχώς στην Ελλάδα όλοι -ακόμη και οι άνθρωποι της Εκκλησίας- αναζητούμε κάποιες “σκοτεινές” ή φανερές δυνάμεις για να τους αποδώσουμε την ευθύνη των κακών για να αποφύγουμε να δακτυλοδείξουμε τον πραγματικό ένοχο τουτέστιν τον Ελληνικό λαό, δηλαδή τον εαυτό μας!

Τι έλεγε εν προκειμένω ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος; 

Ο κόσμος είναι που φταίει για τα κακά που υπάρχουν σήμερα -μιλούσε για την κακοδαιμονία της εποχής του- και ανέφερε το έγκλημα των εκτρώσεων ως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευθύνης αυτής.

Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία της Εκκλησίας που οι ιερωμένοι, οι μοναχοί και οι θεολόγοι, αντί να κηρύττουν μετάνοια στους πιστούς, κηρύττουν αντιμνημονιακό αγώνα και αντισκοτεινοδυναμίτιδα.

Πάντοτε, από την εποχή των προφητών και διαμέσου των αιώνων, ο λαός του Θεού διδασκόταν ότι η αμαρτία έφερνε την υποδούλωση και η μετάνοια τη σωτηρία.

Ο κόσμος διαπαιδαγωγείτο να μετανοεί.

Τώρα όμως διαπαιδαγωγείται να αντισκοτεινοδυναμώνει και να αντιμνημονιομάχεται.

Δείγμα κι αυτό των καιρών.

1 comment:

  1. ΚΥΡΙΕ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΝΕΟΙ 22-28 ΕΤΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΙ ΗΜΟΥ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΘΕΗΣ ΥΛΙΣΤΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ ΠΟΥ ΕΠΕΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 1980 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...
    ΥΓ.ΤΟ ΞΑΝΑΕΣΤΕΙΛΑ ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΣΤΑΛΕΙ.

    ReplyDelete