Monday, June 16, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Γράφει ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης στη Romfea.gr:

“Ένα λουλούδι σε ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης της νεολαίας που προοδεύει και αγωνίζεται πρόσφερε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε μία νεαρή Υπαστυνόμο, η οποία προϊσταται του αστυνομικού τμήματος Κέας (Τζιά) κ. Ελένη Νάσιου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βγαίνοντας από τον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής Μήλου γνώρισε από τον Αστυνομικό διευθυντή Κυκλάδων κ. Νικόλαο Βελέντζα την Υπαστυνόμο, την οποία συμβούλεψε να είναι δυνατή και να αγωνίζεται όσο μπορεί για το καλό του τόπου.

Μιλώντας στη Romfea.gr η κυρία Ελένη Νάσιου ανέφερε πως πρόκειται για μεγάλη ευλογία να της προσφέρει ο Αρχιεπίσκοπος, ειδικά την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, το λουλούδι, διευκρινίζοντας πως θα το κρατήσει για πάντα σε ανάμνηση αυτής της μεγάλης τιμής που της έκανε.”

Ωραία βεβαίως η κίνηση του Μακαριότατου να προσφέρει κάτι στην κυρία υπαστυνόμο. Διερωτόμαστε όμως: Χάθηκαν τα κομποσχοίνια ή τα χριστιανικά βιβλία ή οι εικόνες για να δωρίζουν οι πνευματικοί μας πατέρες στους πιστούς;

Η κυρία -ως εικός- συγκινήθηκε από την ευγενική χειρονομία του Μακαριότατου και είπε ότι θα φυλάξει για πάντα το λουλούδι εις ανάμνηση της ευγενούς χειρονομίας του Μακαριότατου.

Αν όμως ο Μακαριότατος είχε ένα κομποσχοίνι λ.χ. διαθέσιμο να της δώσει και εξηγούσε στην κυρία με ποιο τρόπο το χρησιμοποιούν η κοπέλλα θα ευγνωμονούσε τον Μακαριότατο, θα κρατούσε το κομποσχοίνι για πάντα ως αναμνηστικό και θα μάθαινε να προσευχόταν για τον εαυτό της, για την οικογένειά της, για όλο τον κόσμο και για τον ίδιο τον Μακαριότατο.

Ελπίζω ότι είναι σαφές ότι δεν επικρίνω την ευγενή χειρονομία του Μακαριότατου. Παρακαλώ τους πνευματικούς μας πατέρες να μην ενδίδουν με κανένα τρόπο στον πειρασμό της εκκοσμίκευσης και να βοηθούν τους πιστούς να αποκτούν ορθόδοξο εκκλησιαστικό φρόνημα.

No comments:

Post a Comment