Thursday, June 26, 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Πληροφορούμεθα εγκύρως ότι όσοι έστειλαν ευχές στον Παναγιότατο για την ονομαστική του εορτή έλαβαν ως απάντηση τις ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριάρχη. 

Σ' αυτήν δυστυχώς παρενεβλήθη η οικουμενιστική πρόταση ότι ο Παναγιότατος θεωρεί δεδομένον ότι όσοι του εύχονται για τα ονοματήριά του τον συγχαίρουν για τις οικουμενιστικές ασχημίες που προέβη στα Ιεροσόλυμα με τον αιρεσιάρχη του Βατικανού Πάπα Φραγκίσκο. 

Στη συνάντηση αυτή ως γωστόν ο Οικουμενικός Πατριάρχης - ως μη όφειλε- υπόγραψε πολύ προβληματική θεολογικά Διακήρυξη στην οποία -μεταξύ άλλων κακοδοξιών- υπογραμμίζει εμμονή στη γραμμή του μεγάλου Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα.

Ιδού τι λέγει επί λέξει η ευχαριστήρια κάρτα του Οικουμενικού Πατριάρχη:

Σας ευχαριστούμεν θερμώς διά τας προσευχάς σας διά την συνάντησιν των Ιεροσολύμων, περί των οποίων είμεθα βέβαιοι, ως και διά τας πρόφρονας ευχάς σας επί τοις ονομαστηρίοις της ημετέρας Μετριότητος. Εύχεσθε πάντοτε, παρακαλούμεν, “υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, ευσταθείας των αγίων του Θεού Εκκλησιών και της των πάντως ενώσεως”.

Οι ευχές μας για τον Πατριάρχη μας να τον φυλάττει ο Κύριος υγιή κατ’ άμφω, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον λόγο της Αληθείας είναι δεδομένες και αυτονόητες και δεν περιορίζονται την ημέρα της ονομαστικής του εορτής


Αποκλείεται όμως να συγχαρούμε τον Παναγιότατο ή οιονδήποτε άλλο πατέρα ή αδελφό μας για οποιεσδήποτε οικουμενιστικές ασχημίες. Πολλώ μάλλον της ολκής όσων πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν στα Ιεροσόλυμα και στη συνέχεια στη Ρώμη. 

Είναι αδήριτη υποχρέωση της Ορθοδοξίας να διαλέγεται με τους αιρετικούς, με τους σχισματικούς, με τους αλλόθρησκους και με τους άθεους. Η υποχρέωση αυτή απορρέει από αυτόλεκτες Δεσποτικές εντολές στους Μαθητές Του να πορευθούν προς πάντα τα έθνη και να ευαγγελιστούν σε όλη την κτίση το Ευαγγέλιο και να εντάξουν διά του Αγίου Βαπτίσματος στην Εκκλησία κάθε ψυχή.

Οι διάλογοι που διεξάγονται σήμερα είναι διάλογοι δημοσίων σχέσεων στους οποίους γίνονται εκπτώσεις σε θέματα πίστεως, καταπατούνται οι Ιεροί Κανόνες που απαγορεύουν την συμπροσευχή με αιρετικούς, με σχισματικούς και με αλλόθρησκους και με τους οποίους εμπεδώνεται ο λεγόμενος “λαικός οικουμενισμός” που στοχεύει να εξουνιτίσει τους ορθόδοξους σύμφωνα με τις αποφάσεις της Β΄Βατικάνειας Συνόδου.

Επομένως ποια ευχή για να ευοδωθούν αυτοί οι διάλογοι είναι επιτρεπτόν να αναπεμφθεί από τους Ορθόδοξους πιστούς;

No comments:

Post a Comment