Thursday, June 19, 2014

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ



ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Δεν το περίμενα αυτό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία. Αν και Καθηγητής Πανεπιστημίου και καταρτισμένος κληρικός από τους λίγους, εξακολουθεί να θεωρεί τον Οσιο Ιουστίνο (Πόποβιτς) και τον Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο οδηγούς στον αγώνα κατά του Οικουμενισμού και συνεχίζει να μην αποτειχίζεται -έτσι βάφτισαν το σχίσμα οι αυτοαποκαλούμενοι αποτειχισμένοι- και δεν εμπιστεύεται την απέραντη θεολογική σοφία του π. Ευθύμιου Τρικαμηνά.

Δεν το περίμενα αυτό από σας Σεβασμιότατε! Αν είναι ποτέ δυνατόν! Να βάζετε στη μια ζυγαριά τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά και στην άλλη του Οσιο Ιουστίνο (Πόποβιτς) και τον Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο και όμως να γέρνει η πλάστιγγά σας προς τη μεριά του Οσίου Ιουστίνου και του π. Επιφανίου.

Θα σας παρακαλέσω θερμά να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να αλλάξετε ρότα για να προχωρήσουμε όλοι στην ιερά, αγία και πανίερη Αποτείχιση -γράφε στο σχίσμα- και να τελούμε τη Θεία Λειτουργία με καθαιρέμενο κληρικό και να εμπαίζουμε τα μυστήρια της Εκκλησίας.

Εκεί στην Αρκαδία, Σεβασμιότατε, σημύδες έχετε; Αν έχετε κάντε ράβδους και βρέξτε τις καλά επειδή θα αποδειχτούν θαυματουργές για την περίπτωση.

Γιατί, μας ρωτούν, εμπιστευόμαστε τον Οσιο Ιουστίνο (Πόποβιτς) και τον Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο και όχι ένα καθαιρέμενο κληρικό που εξακολουθεί και “ιερουργεί” -γράφε εμπαίζει- τα μυστήρια της Εκκλησίας;

Ακου ερώτηση οι δικοί σας.!!! Γιατί ακούμε τους Αγίους και όχι ένα καθαιρεμένο κληρικό!!! Μας δουλεύουν δηλαδή!

Κάρφος στον οφθαλμό, όχι μόνον των Οικουμενιστών, αλλά και των σχισματικών, είναι ο Σεβασμιότατος Γόρτυνος. Μακάρι να είχαμε πολλούς Ιεράρχες της θεολογικής του κατάρτισης, του ορθόδοξου του φρονήματος και του αγωνιστικού του σθένους.

Και κάτι τελευταίο! Χωνέψτε το καλά! Σχισματικοί δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ. Τους Οικουμενιστές θα τους πολεμούμε συνεχώς αλλά σαν μέλη της Εκκλησίας, επειδή εκτός των κόλπων Της δεν υπάρχει σωτηρία. Τον Οικουμενισμό τον πολεμούμε για να μη χάσουμε την ψυχή μας. Οχι για να χάσουμε την ψυχή μας με την προσχώρηση σε σχίσματα, που βαφτίσατε αποτειχίσεις.

"Ούτε το αίμα του μαρτυρίου δεν ξεπλένει την αμαρτία του σχίσματος", μας διαβεβαιώνει ο Ιερός Χρυσόστομος. Ελπίζουμε ότι δεν θα τα βάλετε και με τον Ιερό Χρυσόστομο μετά που τα βάλατε με τον Οσιο Ιουστίνο και με τον Γέροντα Επιφάνιο.

No comments:

Post a Comment