Monday, June 16, 2014

ΝΑ ΑΠΟΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ Ο ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ



ΝΑ ΑΠΟΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ Ο ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι το πρώτο του ταξίδι σε ευρωπαϊκή χώρα θα είναι τον Σεπτέμβριο στην Αλβανία.

Ο αργεντινός Πάπας είπε ότι θέλει έτσι να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτούς που υπέφεραν από το κομμουνιστικό καθεστώς.

Ο Πάπας θα πραγματοποιήσει στις 21 Σεπτεμβρίου μονοήμερη επίσκεψη στα Τίρανα, την πρωτεύουσα μιας εκ των φτωχότερων χωρών της Ευρώπης.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού είπε ότι ο Πάπας επιθυμεί το πρώτο του ταξίδι επί ευρωπαϊκού εδάφους να πραγματοποιηθεί σε μία χώρα που «βρίσκεται στο περιθώριο», με ένα παρελθόν κοινωνικής και θρησκευτικής καταδίωξης και ιστορικό συνεχιζόμενης φτώχειας.

Ο δικτάτορας Ενβέρ Χότζα κήρυξε την Αλβανία αθεϊστικό κράτος το 1967.

Πλήθος τζαμιών, εκκλησιών και άλλων θρησκευτικών κτιρίων καταστράφηκε κατά τις διώξεις που ακολούθησαν, ενώ πολλοί ιμάμηδες και ιερείς συνελήφθησαν.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι θέλει να πραγματοποιήσει το ταξίδι «προκειμένου να ενθαρρύνει μία χώρα που έχει υποφέρει επί μακρόν από τις συνέπειες ιδεολογιών του παρελθόντος».

Χαράς ευαγγέλια, λοιπόν, για την Αλβανία που θα έχει την ευλογία -γράφε αλογία- να δεχτεί την επίσκεψη του “Αγιότατου” Πάπα Φραγκίσκου.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και ο σεπτός Προκαθήμενός της Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος πρέπει να απουσιάσουν από την υποδοχή του Πάπα και προπαντός πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε συμπροσευχή μαζί του.

Ο Μακαριότατος Αλβανίας είναι πλήρως ενήμερος ότι οι ανά την Οικουμένη συνειδητοί πιστοί είναι βαθύτατα πικραμμένοι μαζί του για τις μη κατά Θεόν οικουμενιστικές επιδόσεις του στο ΠΣΕ, στο Συμβούλιο Ευρωπαικών Εκκλησιών και στο Βατικανό. Ας μην προσθέσει ακόμη ένα λόγο πικρίας με τυχόν νέες οικουμενιστικές ασχημίες που θα προβεί κατά την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα.

No comments:

Post a Comment