Sunday, June 15, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβαντου
========

Στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” διαβάσαμε την Ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για το φεστιβάλ των ομοφυλοφίλων το ερχόμενο Σαββατοκυρίακο:

1.) Ορθά ο Σεβ. Θεσσαλονίκης τοποθετείται δημόσια για το θέμα.

2.) Είναι παρήγορο ότι ζήτησε από τον Μπουτάρη να ματαιώσει το φεστιβάλ -όπως έκανε και πέρυσι όπως μας πληροφορεί- πλην όμως ο κ. Δήμαρχος δέχτηκε ως μόνη παραχώρηση να μην περάσει η “παρέλαση περηφάνειας” έξω από τους ναούς.

3.) Είναι άξια κάθε επαίνου τα συνεργαζόμενα σωματεία που του επέδωσαν σχετικό ψήφισμα -που υπογράφουν μάλιστα 19.500 χιλιάδες πιστοί- με το οποίο πληροφορούν τον Σεβ. κ Ανθιμο ότι διοργανώνουν εκδηλώσεις εναντίον του φεστιβάλ.

4.) Είναι προς τιμή του Σεβ. Θεσσαλονίκης ότι ευλόγησε τους αγώνες των συνεργαζομένων σωματείων και νουθέτησε τους πιστούς, με την εγκύκλιο που διαβάστηκε χθες στους ναούς της Μητροπόλεως του, να παρεβρεθούν στις εκδηλώσεις των σωματείων.

5.) Είναι σημαντικό ότι ο Σεβ. Θεσσαλονίκης νουθετεί τους πιστούς να μην εκτραπούν σε οποιασδήποτε μορφής βιαιότητα επειδή είναι ξένη προς το πνεύμα της ορθόδοξης πίστης μας.

6.) Είναι ακόμη πιο σημαντικό διότι εξηγεί ότι η παρέλαση περηφάνειας είναι απαράδεκτη επειδή είναι προκλητική διαφήμιση της αμαρτίας και γι’ αυτό καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν για να βοηθήσει ο Θεός όσους προβάλλουν δημόσια την αμαρτωλοτητά τους να μετανοήσουν.  

No comments:

Post a Comment