Sunday, June 29, 2014

Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν τις πρόσφατες Μητροπολιτικές εκλογές σε τέσσερις Θρόνους. Παραμελήσαμε, όμως, να αναφερθούμε με ποιο τρόπο το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών αφορά τον λίαν προσφιλή στο ιστολόγιο “Νεωκόρο”.

Οτι ακόμη δύο ψήφοι προστέθηκαν στο σακκί του “Νεωκόρου” με την εκλογή του Σεβ. Ιωαννίνων Μάξιμου και του Σεβ. Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεου ούτε που συζητείται. 

Η στάση του Θεοφ. Ανδρούσης Θεόκτιστου ως  Μητροπολίτη Φωκίδος είναι αινιγματική για τις επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Το πιο πιθανόν είναι ότι θα συνταχθεί με την υποψηφιότητα του Σεβ. Σύρου.

Αλλά αν ο Σεβ. Σπάρτης Ευστάθιος θα είναι εκ νέου υποψήφιος κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά προς τα πού θα γύρει η πλάστιγγα της απόφασης του Φωκίδος.

Προπαντός άγνωστο είναι πού θα πάει η ψήφος του νέου Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνα επειδή η ανάδειξή του στη Μητρόπολη Ελασσώνος έγινε σχεδόν από το σύνολο των μελών της Ιεραρχίας. Ετσι δεν έχει προς κανένα δέσμευση. Αν μάλιστα είναι τόσον πνευματικός κληρικός -όπως τον παρουσιάζουν όλες οι πληροφορίες- τότε η ψήφος του σε περίπτωση εκλογικής αναμέτρησης είναι μεν άγνωστη, αλλά είναι πολύ πιθανόν να δοθεί στον υποψήφιο ιεράρχη με φόβο Θεού που θα προβληθεί από την Ιεραρχία.

Αυτήν την στιγμή ακούγονται μετά επιτάσεως οι ακόλουθες υποψηφιότητες.

1.) Σύρου Δωρόθεος,
2.) Δημητριάδος Ιγνάτιος,
3.) Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος,
4.) Μεσσηνίας Χρυσόστομος,
5.) Μεσογαίας Νικόλαος,
6.) Πατρών Χρυσόστομος,
7.) Φθιώτιδος Νικόλαος, και 
8.) Last but not least “Νεωκόρος”.

Είναι βέβαιο ότι φιλοδοξίες τρέφουν και άλλοι ιεράρχες αλλά είναι άγνωστο αν έχουν ουσιαστική απήχηση στο σώμα των εκλεκτόρων.

Είναι επίσης βέβαιο ότι στις επόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές θα συμβεί αυτό που συνέβηκε με την υποψηφιότητα του Σεβ. Σπάρτης. Δηλαδή πολλοί ιεράρχες με φόβο Θεού θα προβάλουν κάποια υποψηφιότητα την τελευταία στιγμή με την ελπίδα ότι θα κατορθώσει να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος. Ηδη συζητούνται τρία ονόματα.

Αλλος άγνωστος παράγοντας είναι ο χρόνος που θα προκηρυχθούν εκλογές για ανάδειξη του Αρχιεπισκόπου. Αν δηλαδή προκηρυχθούν εκλογές σύντομα τότε οι Σεβασμιότατοι Σπάρτης και Θεσσαλονίκης θα είναι πιθανότατα υποψήφιοι, ενώ και ο Καισαριανής Δανιήλ ενδιαφέρεται να πάρει το χρίσμα.

Συμπερασματικά -και άσχετα από τις όποιες εικοτολογίες για τις επόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές- ο αγαπητός μας “Νεωκόρος” κατόρθωσε να θυλακώσει στα σίγουρα τουλάχιστον τις δύο ψήφους με τις πρόσφατες εκλογές. Not bad! φίλε “Νεωκόρε”! Not bad at all!

Νομίζω ότι αξίζει να γιορτάσεις την επιτυχία σου με ένα ταξίδι αναψυχής στην Ισπανία για να δεις καμιά ταυρομαχία ή με ένα σαφάρι στην 5η λεωφόρο. Το καλύτερο φυσικά θα ήταν να πας στη Ρώμη, όχι φυσικά για να δεις τον Πάπα Φραγκίσκο (we' ve had enough of him), αλλά για να παρακολουθήσεις κάποια παράσταση της suor Christina.

1 comment:

  1. Παναγιώτη μήπως βιάζεσαι; Εκτός αν έχεις πληροφορία και εμείς δεν το ξέρουμε!

    ReplyDelete