Tuesday, June 24, 2014

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Εξάψαλμος” του κ. Σωτήρη Τζούμα:

“Στο ζήτημα των επικείμενων εκλογών για την πλήρωση της Μητρόπολης Ιωαννίνων παρενέβη ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, που τη δεκαετία του 1980 είχε διατελέσει και υπουργός Παιδείας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας ζητά την κατάργηση της ισχύουσας νομοθεσίας που χρονολογείται από την εποχή του μεσοπολέμου και του καθεστώτος Μεταξά, με την οποία παραχωρήθηκε η διαχείριση των κληροδοτημάτων της Ηπείρου στον εκάστοτε Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Απόστολος Κακλαμάνης στην ερώτησή του προς τους Γκίκα Χαρδούβελη και Ανδρέα Λοβέρδο με την εφαρμογή αυτών των νομοθετημάτων «συνεχίζεται έτσι, επί ένα, σχεδόν, αιώνα η παραβίαση της βούλησης των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών, που τα διέθεσαν προς αυτοδιοίκηση υπέρ του λαού των Ιωαννίνων και εξακολουθεί η διαχείριση αυτή σύμφωνα με τη νομοθεσία δύο δικτατοριών (Πάγκαλου και Μεταξά) από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων με βάση έναν Κανονισμό της δικτατορίας Πάγκαλου (1926)».

Και σχολιάζει ευστοχότατα ο κ. Τζούμας:

“Είναι ανιστόρητος ο κ. Κακλαμάνης και γι’ αυτό επικίνδυνος! Τα κληροδοτήμστα δεν δόθηκαν προς διαχείριση στην Μητρόπολη Ιωαννίνων με νόμους των δικτατορικών κυβερνήσεων, αλλά με τη βούληση των δημιουργών των κληροδοτημάτων! Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στα καταστατικά των κληροδοτημάτων που ορίζουν την Μητρόπολη Ιωαννίνων ως τον ισόβιο εγγυητή που θα διασφαλίζει τη λειτουργία και το έργο των κληροδοτημάτων! Δεν ήξερε την πραγματική βάση των κληροδοτημάτων γιατί δεν ρώταγε για να μάθει την αλήθεια και για να πάψει να εκτίθεται;

Αφού διετέλεσε Υπουργός Παιδείας ο κ. Κακλαμάνης και μάλιστα σε μία εποχή που το ΠΑΣΟΚ γκρέμιζε τα πάντα στον τόπο μας, γιατί δεν… έβαλε χέρι για να πάρει τα κληροδοτήματα από την Μητρόπολη και να τα δώσει στην αυτοδιοίκηση;

Πρώτον γιατί δεν μπορούσε να το κάνει αυτό αφού τα Καταστατικά των κληροδοτημάτων είναι δρσμευτικά και ισχύουν εφ’ όρου ζωής και δεύτερο διότι αν έκανε τότε αυτό το οποίο ζητάει να γίνει τώρα δεν θα υπήρχαν κληροδοτήματα σήμερα! Θα τα είχε όλα διαλύσει το επάρατο ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης! Αλλά για τον κ. Κακλαμάνη που ακόμη και σήμερα, εις τας δυσμάς του βίου του εξακολουθεί να εμφανίζεται αμετανόητος, ισχύει ο λαϊκός λόγος: ο λύκος κι αν εγέρασε κι αν ασπρίσαν τα μαλλιά του, ούτε κεφάλι άλλαξε ούτε και τα μυαλά του!!”

Εγραψα ότι "σχολιάζει ευστοχότατα ο κ. Τζούμας". Ναι μεν, αλλά τι το ήθελες κ. Τζούμα “το ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης;”

Με ελάχιστες εξαιρέσεις τα ίδια μυαλά κουβαλούν οι Πασόκοι και την Οβιδιακή τους μεταμόρφωση θα την δείτε όταν σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας θα γίνει πρωθυπουργός οπότε οι Πασόκοι θα μεταβληθούν εν μιά νυκτί στενοί συνεργάτες του και θα ομνύουν όρκους αφοσίωσης στις "προοδευτικές, δημοκρατικές και αντιμνημονιακές κτλ., κτλ., δυνάμεις" που ανέδειξε η ψήφος του κυρίαρχου Ελληνικού λαού.

Νομίζετε ότι υπερβάλλω; Κάντε υπομονή λίγους μήνες όταν ο κ. Τσίπρας θα γίνει πρωθυπουργός και τα ξαναλέμε.

2 comments:

  1. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΙ ΠΑΛΑΙΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟ 1980 Ο ΟΝΤΩΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΑΛλΗ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.

    ReplyDelete
  2. Η γνωστή πιπίλα, ότι τάχα έχουμε νόμους του Μεταξά και του Πάγκαλου. Για τον Αστικό Κώδικα μήπως ο κύριος Κακλαμάνης δεν έχει τίποτα να πεί; Κι αυτός επί Μεταξά συντάχτηκε. Για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας; Επί Παπαδόπουλου...
    Κύριε Κακλαμάνη, μήπως κάποτε, λέω μήπως, πρέπει κι εσύ να πάς στο σπιτάκι σου;

    ReplyDelete