Monday, June 16, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΒΙΣΠΑΝΤΕΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΒΙΣΠΑΝΤΕΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Στο Βισμπάντεν μια πόλη στο κρατίδιο της Έσσης στις 6 & 10 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί για την Οικουμενιστική Εβδομάδα Προσευχής για Χριστιανική Ενότητα, από το Συμβούλιο των Χριστιανικών Εκκλησιών στη Γερμανία. Κεντρικό θέμα της Εβδομάδας Προσευχής υπήρξε το "μεμέρισται ὁ Χριστός;" (1 Κορ. 1:1-17).

Πήραν μέρος Ορθόδοξοι με τον πρωτοπρεσβύτερο και υπεύθυνο της Μητρόπολης Γερμανίας για οικουμενικά θέματα, Κωνσταντίνο Μύρων, Παπικοί, διάφορες προτεσταντικές ομολογίες, Αγγλικανοί, Παλαιοκαθολικοί, ο Στρατός της Σωτηρίας κ.α..

Η οικουμενιστική Εβδομάδα Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Γερμανία από τις 18 Ιανουαρίου έως 25, ή μεταξύ Αναλήψεως και Πεντηκοστής.”

Δεν χάνουν ευκαιρία οι Οικουμενιστές να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για την καταπάτηση των Ιερών Κανόνων που απαγορεύουν ρητά, αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως στους κληρικούς, και επί ποινή αφορισμού στους λαικούς, την συμπροσευχή με αιρετικούς και αλλόθρησκους.

Τη μια είναι οι ενθρονίσεις ορθοδόξων ή αιρετικών, την άλλη είναι οι Θρονικές εορτές ορθοδόξων ή αιρετικών, την παράλληλη είναι το Ιωβηλαίο για κάποιο γεγονός, άλλοτε είναι οι εκδηλώσεις για την ειρήνη, για την αλληλοκατανόηση, για την ενότητα κτλ., κτλ., κτλ.. 

Ιδιαίτερα μετά την αποφράδα ημέρα που ο Ιησουίτης Πάπας Φραγκίσκος ανέλαβε τα ηνία του Βατικανού το θλιβερό φαινόμενο των συμπροσευχών απέκτησε διαστάσεις πραγματικής πανδημίας, η οποία δίνει στους Οικουμενιστές την ουρανόπεμπτη ευκαιρία να δείξουν πόσο πολύ περιφρονούν την πίστη μας και πόσο πολύ αδιαφορούν για τον ευτελισμό των Ιερών Κανόνων.

Και το τελικό αποτέλεσμα; Ο κόσμος σκανδαλίζεται, ο “λαικός οικουμενισμός” εμπεδώνεται και ο διάβολος έχει το επάνω χέρι.

Το μόνο που ξεχνούν οι Οικουμενιστές είναι ότι υπάρχει Θεός και ημέρα της Κρίσεως.

No comments:

Post a Comment