Wednesday, May 21, 2014

Ο ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ



Ο ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Οτι ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος είναι συνειδητός οικουμενιστής ιεράρχης είναι τοις πάσιν γνωστό, όπως αποδεικνύει και το πιο κάτω απόσπασμα απο κήρυγμά του για τον Μέγα Κωνσταντίνο, που διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Amen.gr:

“Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην ενότητα της Εκκλησίας και της αυτοκρατορίας που εξασφαλίστηκε με συγκεκριμένες αποφάσεις του Μεγάλου Κωνσταντίνου, όπως το Διάταγμα των Μεδιολάνων (313) και η σύγκληση της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου (323), που αντιμετώπισαν, επίσης, τον επάρατο θρησκευτικό φανατισμό και τόνισε: «υπάρχουν παραδείγματα τραγικού διχασμού και εμφυλίου πολέμου. Και θέλω δημόσια να πω ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν είναι ξάφνιασμα, ούτε κάτι που συνέβη από τη μια στιγμή στην άλλη. Δυστυχώς, προηγήθηκε ο θρησκευτικός διχασμός, το σχίσμα και επήλθε και ο εμφύλιος. Ας το έχουμε αυτό πάντοτε υπόψη μας, γιατί όντως η πίστη είναι ενοποιός δύναμη, αλλά αλλοίμονο σε αυτούς που θα διχάσουν και θα καλλιεργήσουν τον θρησκευτικό φανατισμό. Δεν υπάρχει χειρότερο γεγονός και εμπειρία για τον άνθρωπο.»

Εντελώς απαράδεκτη ερμηνεία του λόγου της σύγκλησης της Α΄Οικουμενικής Συνοδου που επιχειρεί ο Σεβασμιότατος. Η Α΄Οικουμενική Σύνοδος συνεκλήθη για να εξετάσει την κακοδοξία του Αρείου που διαμφισβητούσε τη θεότητα του Χριστού και όχι για να καταπολεμήσει τον θρησκευτικό φανατισμό όπως ανακριβώς αναφέρει ο Σεβασμιότατος.

Βεβαίως ο Μέγας Κωνσταντίνος ως αυτοκράτορας ήθελε να υπάρχει ειρήνη και όχι έριδες στην Πολιτεία εξαιτίας των θεολογικών έριδων, αλλά οι Αγιοι Πατέρες συνήλθαν με στόχο να διατυπωθεί ορθοδόξως η διδασκαλία της Εκκλησίας.

Εξαιτίας της επικείμενης συνάντησης του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο έχουν πολλοί αποδυθεί στον άχαρι ρόλο του κήρυκα της ανοχής, του συγκρητισμού και της παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας και της αλήθειας του Ευαγγελίου.

Εις μάτην κοπιούν. Η συνάντηση Πάπα και  Πατριάρχη “εις ουδέν θα ωφελήσει αλλά μάλλον θόρυβος θα γίνει” και δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα παρά μόνον ως επικοινωνιακό τέχνασμα του Πάπα Φραγκίσκου.

No comments:

Post a Comment