Wednesday, May 28, 2014

Ο ΑΡΧΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥΡΟΣ ΔΙΝΕΙ "ΛΥΣΗ' ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΓΑΜΩΝ


ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ! Ο ΑΡΧΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥΡΟΣ ΔΙΝΕΙ "ΛΥΣΗ" ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΓΑΜΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Τι ύψος θεολογίας! Τι βάθος νοημάτων! Τι διεισδυτικό θεολογικό πνεύμα! Θα μου πείτε: Καταγράφεις τις εντυπώσεις σου από την ανάγνωση των Λόγων “Υπέρ των Ιερώς Ησυχαζόντων” του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά;

Οχι ακριβώς! Σας μεταφέρω τον συγκλονισμό μου από τη θεολογική ανάλυση του Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Ιουστίνου Κεφαλούρου.

Ιδού ο καρπός της οικουμενιστικής σοφίας του:

“Οι κοινωνίες μας έχουν πάψει εδώ και πολύ καιρό να είναι θρησκευτικά αμιγείς. Ορθόδοξοι και Ρωαμαιοκαθολικοί συνυπάρχουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Οι μικτοί γάμοι είναι μια καθημερινή πραγματικότητα η οποία κατά πολύ έχει αλλάξει το αυτονόητο της θρησκευτικής πρακτικής. Πόσο ακόμη θα διαλεχθούν οι αντιπροσωπείες των δύο Εκκλησιών και πόσο ακόμη θα χρειαστεί για να πεισθούν οι αντι-οικουμενιστές πως το “ίνα πάντες εν ώσιν” αποτελεί ευαγγελική επιταγή ενότητας μεταξύ των χριστιανών. Κάποτε πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια αν θέλουμε φυσικά η ενότητα να γίνει πραγματικότητα και όχι απλά ένα ευχολόγιο στο διηνεκές.” (Εν Amen;gr: Η πρόκληση της ενότητας", του π. Ιουστίνου-Ιωάννη Κεφαλούρου, διευθυντή του Κέντρου Διαχριστιανικού, Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου). 

Ετσι που λέτε! 

Οι μικτοί γάμοι είναι καθημερινή πραγματικότητα. 

Και πώς θα λύσουμε το όντως ακανθώδες πρόβλημα των μικτών γάμων;

Οχι με την ευαισθητοποίηση των μελών της Εκκλησίας για τα προβλήματα που προκύπτουν από τους μικτούς γάμους! Οχι με την κατήχηση στην Ορθοδοξία των ετεροδόξων μελών! Αλλά; Με την ένωση της Ορθοδοξίας με το Βατικανό!!!

Αλλά ω αγαθέ! Για χάρη της συζήτησης και μόνον ας δεχτούμε ότι πρέπει να ενωθούμε με το Βατικανό για να λύσουμε το πρόβλημα των μικτών γάμων με τους Παπικούς που συμβάλλονται εις γάμου κοινωνία με Ορθόδοξους.

Μετά πώς θα βολέψουμε αυτούς που παντρεύονται με τους Αγγλικανούς, με τους Λουθηρανούς και με τους λοιπούς Προτεστάντες; Και με αυτούς θα επισπεύσουμε την ένωση χωρίς να μας ενδιαφέρει η δογματική ακρίβεια για να μην έχουμε προβλήματα με τους μικτούς γάμους;

Αλήθεια! Σε ποιο επίσκοπο υπάγεται ο παππούλης;

Σεβασμιότατε Θεσσαλονίκης! Είναι δικός σας κληρικός; Δεν πρέπει επιτέλους κάποιος να τον μαζέψει;

No comments:

Post a Comment