Thursday, May 22, 2014

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΙΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ


Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΙΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι συμπτώσεις βοηθούν να εξαχθούν σωστά συμπεράσματα. 

Μόλις πριν λίγο έβλεπα ταινία για τον Φραγκίσκο της Ασίζης στο YouTube και σκεφτόμουνα πόσο υποκριτής και αφερέγγυος είναι ο Πάπας Φραγκίσκος που έζησε μια ζωή Ιησουίτης, και όταν σε ηλικία 76 χρόνων εξελέγη Πάπας, θυμήθηκε να μας το παίξει Φραγκισκανός για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

Oταν επισκέφθηκα την Romfea.gr, αμέσως ύστερα που είδα το έργο, διάβασα το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Πάνω από 8 χιλιάδες αξιωματικοί θα παρέχουν ασφάλεια κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιερουσαλήμ, ενώ όλη η πόλη θα παρακολουθείται και από τον αέρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Romfea.gr οι Ισραηλινές αρχές θα χρησιμοποιήσουν περίπου 320 κάμερες, οι οποίες θα παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τα βήματα του Ποντίφηκα.

Επιπλέον οι Ισραηλινές αρχές έχουν περιορίσει την κυκλοφορία στους λεγόμενους φανατικούς και ακτιβιστές.”

Οντως! Ο Πάπας Φραγκίσκος συμπεριφέρεται όπως τον Φραγκίσκο της Ασίζης, που πήγε μόνος του στην Παλαιστίνη για να μεταστρέψει στον χριστιανισμό τον Αραβα σουλτάνο που κατάχτησε τα Ιεροσόλυμα και τον οποίο μόλις είδαν οι Σαρακηνοί φρουροί να βαδίζει στην έρημο αμόλησαν εναντίον του λεοπαρδάλεις. 

Ασε που ο Φραγκίσκος της Ασίζης παρέλειψε να φροντίσει να καλύψουν την μετάβασή του στα Ιεροσόλυμα χίλιοι δημοσιογράφοι.

Και το χειρότερο! Την ίδια ώρα, που ο Πάπας Φραγκίσκος θα δίνει το επικοινωνιακό του σόου στη Μέση Ανατολή, ο Παναγιότατος και η πολυμελής συνοδεία του σπεύδουν άκριτα να συναντήσουν τον Πάπα -για να τιμήσουν μάλιστα την αποφράδα επέτειο της μεγάλης αποστασίας του μ. Πατριάρχη Αθηναγόρα-, στο περιθώριο της επίσκεψής του "Αγίου Πατέρα" στα Ιεροσόλυμα, για να χρησιμεύσουν έτσι σαν απλή γλάστρα στο πολυεπίπεδο επικοινωνιακό παιγνίδι του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου.

Κλαίει η ψυχή μας.

No comments:

Post a Comment