Monday, May 19, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου 
==========

Διαβάσαμε στη Romfea.gr το ακόλουθο συγκινητικό κείμενο του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Μετά το πέρας του μικρού εσπερινού σήμερα, Σάββατο 17 Μαϊου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος συνάντησε τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους στο γραφείο του Ηγουμένου Εφραίμ.

Εκεί παρετέθη αγιορείτικο κέρασμα πριν από την ιερά αγρυπνία του Αγίου Γερασίμου του Παλαδά, ενώ σημειώθηκε και ένα αξιοσημείωτο γεγονός από την πλευρά του Πατριάρχη.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης παρά τις έντονες και επίμονες παρακλήσεις των Ηγουμένων να καθήσει στην κεντρική πολυθρόνα του γραφείου, με την ταπείνωση, διάκριση και απλότητα που τον διακρίνουν, αρνήθηκε ευγενικά τονίζοντας ότι η θέση αυτή ανήκει μόνο στον Γέροντα Εφραίμ.

Τελικά ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας αρκέστηκε να καθήσει στο πλάι μαζί με τους Ηγουμένους, όπως αποδεικνύει η αποκλειστική φωτογραφία της Romfea.gr.”

Ευχαριστούμε τον κ. Πολυγένη, που μας διέσωσε την ωραία αυτή χειρονομία του Μακαριότατου Αλεξανδρείας που δείχνει ταπείνωση, απλότητα και πολλές άλλες αρετές.

Διερωτόμαστε μόνο. Αντί από το Βατοπαίδι να μαθαίνουμε πόσο ορθόδοξα προσεύχεται ο Πρόεδρος Πούτιν και πόσο ταπεινά συμπεριφέρθηκε ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας, δεν είναι καιρός να δούμε τον Αγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, τον Αγιο Λεμεσού και τους υπόλοιπους παππου-Ιωσηφίτες να βάζουν σε εφαρμογή τις αρετές όσων προβάλλουν;

Είναι ανάγκη, άραγε, να μένουν πιστοί στις παρακαταθήκες του θεομπαίκτη, τρομολάγνου και πλανεμένου Γέροντά τους, Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, που ήθελε να καταστήσει το Βατοπαίδι, όπως έλεγε, "το Βατικανό της Ορθοδοξίας;" (Φιλοδοξία να σου πετύχει!!!).

Πότε θα θυμηθεί τον παλιό καλό του εαυτό ο Πανοσ. Αρχιμ. Εφραίμ τότε που ήταν για όλους μας πρότυπο αγωνιζόμενου χριστιανού και ζούσε μακριά από την δημοσιότητα, τη θεομπαιξία και την επίδειξη;

No comments:

Post a Comment