Friday, May 30, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΤΑΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ” ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΤΑΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ” ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Στη Romfea.gr διαβάσαμε Ανακοινώσεις της Ιεράς Μητροπολεως Ταμασού με τις οποίες διευκρινίζει τη στάση της Εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία και συγκεκριμένα για την “παρέλαση περηφάνειας” που διοργανώνεται στην Κύπρο:

Η Εκκλησία, ως μητέρα, δέχεται τους πάντας, ανεξαρτήτως των παθών τους, του τι πιστεύουν και πώς συμπεριφέρονται, και παρέχει σ’ αυτούς τη βοήθεια που χρειάζονται και τους συνδράμει, όπως, ακριβώς, έπραξε και ο ιδρυτής της, ο φιλάνθρωπος και ελεήμων Ιησούς Χριστός, ο οποίος, κατά τον αποστολικό λόγο, «πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν» (Β΄ Τιμ. 2, 25).

Ενώ, όμως, η Εκκλησία αποδέχεται τους πάντας, ωστόσο απορρίπτει και καταδικάζει την αμαρτία, γι’ αυτό και, όταν ο Θεός συγχωρεί τον αμαρτωλό, τον νουθετεί και του λέει, «πορεύου καί μηκέτι ἁμάρτανε» (Ιω. 5, 14).

Αυτήν ακριβώς τη συγχώρεση και τη νουθεσία έχει ως στόχο του να τονίσει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, το οποίο έγινε με πολλή αγάπη, προβληματισμό και κατανόηση προς όλους τους ανθρώπους. Τούτο προέκυψε, παράλληλα, και λόγω του αιτήματος πολλών πιστών, οι οποίοι ζήτησαν και επισήμως τη θέση της Εκκλησίας, αισθανόμενοι την πρόκληση, εξαιτίας των πρόσφατων δημοσιευμάτων και δραστηριοτήτων των ομοφυλοφίλων, που παρατηρούνται στους έσχατους καιρούς που ζούμε και προσβάλλουν τα χρηστά ήθη και διαβρώνουν τις αρχές της χριστιανικής οικογένειας.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια ο Σεβ. Ταμασού προγραμματίζει “το Σάββατο, 31 Μαΐου 2014 και ώρα 4:30 μ.μ., ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα παραδώσει Ψήφισμα Διαμαρτυρίας, συμπαραστατούμενος από κληρικά και λαϊκά μέλη του ποιμνίου του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό, με την παράκληση, όπως αυτά κοινοποιηθούν στην Κυπριακή Κυβέρνηση και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Το Ψήφισμα θα συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό υπογραφών.”

Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ευρωπαϊκή Συνθήκη Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προστατεύουν και διασφαλίζουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης όλων των Πολιτών, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του Κυπριακού Συντάγματος.

Γι’ αυτό το λόγο ελεύθερα εκφράζουμε την διαφωνία μας για πιθανά νομοσχέδια, που προωθούνται με τη στήριξη των ACCΕPT-ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσεξουαλικοί), σε σχέση με την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια και την ποινικοποίηση του ελεύθερου σχολιασμού σε όσους αντιτίθενται με αυτή την επιλογή.
Επιπρόσθετα εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας με την εκφρασθείσα θέση Στελεχών της ΜΚΟ ACCΕPT-ΛΟΑΤ, η οποία τάσσεται υπέρ των εκτρώσεων.”

Οι θέσεις του Σεβ. Ταμασού εκφράζουν την διδασκαλία της Εκκλησίας.

Ο Χριστός αγαπά όλο τον κόσμο, η Εκκλησία απορρίπτει τις διακρίσεις εναντίον κάθε ανθρώπου και γι’ αυτό θέλει τη σωτηρία κάθε ψυχής.

Η σωτηρία επιτυγχάνεται με τη συμμόρφωση στο θέλημα του Θεού. Μέσα σ’ αυτα τα πλαίσια διδάσκει ότι χριστιανικά η μόνη αποδοχή της ικανοποίησης του σεξουαλικού ενστίκτου είναι ο γάμος των ετεροφυλοφίλων προσώπων με σκοπό τη δημιουργία οικογένειας.

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τον Σεβ. Ταμασού για την πρωτοβουλία να διερμηνεύσει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για την ομοφυλοφιλία, την “παρέλαση περηφάνειας” και τον λεγόμενο αντιρατσιστικό νόμο που στην πραγματικότητα είναι φασιστικός νόμος που εμποδίζει την ελευθερία του λόγου.

Τον συγχαίρουμε όμως επίσης για την αναφορά του στις εκτρώσεις. 

Το θέμα έχει καταστεί ιδιαζόντως προβληματικό μετά την αποκάλυψη της κασέτας του πλανεμένου Ιωσήφ Βατοπαιδινού, ο οποίος καλύπτει θεολογικά τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως.

Δυστυχώς ο Σεβ. Λεμεσού προσπαθεί να καλύψει τον πλανεμένο Γέροντα Ιωσήφ γι' αυτό ελπίζουμε ότι ο Σεβ. Ταμασού θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε οι κακοδοξίες του μοναχού Ιωσήφ Βατοπαιδινού να τύχουν συνοδικής καταδίκης για να προφυλαχθεί ο λαός του Θεού από την πλάνη.

1 comment:

  1. Συμφωνάμε απόλυτα!

    Να ήταν μόνο αυτό που καλύπτει ο άγιος Λεμεσού...

    ReplyDelete