Wednesday, May 28, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΑΓΟΥΡΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΑΓΟΥΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Στο ιστολόγιο “Χριστιανική Βιβλιογραφία” διαβάσαμε το ακόλουθο εισαγωγικό σχόλιο του διαχειριστή του -π. Αθανάσιου Λαγουρού- σε κείμενο του κ. Δ. Νατσιού για τις ευρωεκλογές:

“Ἀγαπητὲ Δημήτρη, ως συνήθως τὰ λέγεις καλά. Μόνο στὸ παρὸν ἄρθρο σου παρέλειψες νὰ ἀναφερθεῖς ἐκτενέστερα καὶ στὸν ΒΛΑΚΑ, ὁ ὁποῖος μὲ τοὺς παλιομοδίτικους συλλογισμούς του κατορθώνει κάθε φορὰ στὶς ἐκλογὲς νὰ παίζει τὸ παιχνίδι τῶν βρυκολάκων.

Βεβαίως κι ἂν ἀκόμη προσπαθήσει κάποιος νὰ τοῦ ἐξηγήσει, δὲν ἔχει τὶς διανοητικὲς προϋποθέσεις (ἴσως καὶ τὴν πνευματικὴ ἰσορροπία [ἐπειδὴ συχνὰ ἡ βλακεία συνδέεται μὲ τὴν οἴηση!]) νὰ καταλάβει, ὁπότε θὰ πᾶνε χαράμι οἱ ἐξηγήσεις. Αὐτὸς “ἀναπαύεται” στὶς κονσέρβες. Ἄσ᾽ τον νὰ τὶς τρώει. Μένει ἀβοήθητος. Ποτὲ δὲν θὰ καταλάβει ὅτι οι χθεσινὲς ΕΥΡΩἐκλογὲς (ὄχι ἐθνικὲς!) ἦταν μιὰ ἔξαιρετικὴ εὐκαιρία γιὰ τὸν λαὸ νὰ βροντοφωνάξει ΕΠΙΣΗΜΩΣ ὅτι δὲν ἀντέχει ἄλλη ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ  (κατ᾽ ἀρχὴν, π.χ. κατάργηση τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς) καὶ δεύτερον ἄλλο ΕΜΠΑΙΓΜΟ μὲ τὰ Μνημόνια καὶ τὰ Μεσοπρόθεσμα. Ἀλλὰ αὐτὰ εἶναι δύσκολα γι᾽ αὐτόν, εἴπαμε Ἄσ᾽ τον νὰ ταξιδεύει στὸν “κόσμο” του.”

Η χυδαιότητα των εκφράσεων του π. Αθανάσιου δεν τον τιμούν ούτε ως άνθρωπο, ούτε ως κληρικό. Ο χαρακτηρισμός “βλάκα” για όσους διαφωνούν με τις απόψεις του, επισύρει -ως γνωστόν- την αυστηρή καταδίκη του Κυρίου στην επί του “Ορους Ομιλία”.

Κανένα πρόβλημα φυσικά δεν έχουμε με τις ύβρεις. Ο ίδιος μένει εκτεθειμένος έναντι Θεού και ανθρώπων.

Εξακολουθούμε πάντως να μην έχουμε απάντηση ποιον θα έπρεπε να ψηφίσουμε ως χριστιανοί.

Οταν με το καλό ο π. Αθανάσιος Λαγουρός, ο κ. Νατσιός και οι όποιοι άλλοι αποφασίσουν να μας πουν ποια θα έπρεπε να είναι η επιλογή μας, θα τους ακούσουμε με πολλή προσοχή και με τον δέοντα σεβασμό και θα συζητήσουμε την ορθότητα ή μη των θέσεων τους.

Για την ώρα είναι φανερό ότι παίζουν κρυφτούλι για να μην τους ζητηθούν ευθύνες όταν θα ανέλθει στην εξουσία ο κ. Τσίπρας, με τις ορδές της εθνομειοδοσίας και της Εκκλησιομαχίας που τον δορυφορούν, για να ισοπεδώσει τα πάντα.

Το επιχείρημα ότι τώρα είχαμε Ευρωεκλογές -και όχι εθνικές εκλογές- είναι φαινομενικά, αλλά όχι στην ουσία του ορθό. Ελάχιστο πιο κάτω αν είχαν πέσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν θα υπήρχε κανένας τρόπος να σταθούν στην εξουσία, οπότε η άνοδος του κ. Τσίπρα στην πρωθυπουργία θα ήταν με μαθηματική ακρίβεια εξασφαλισμένη. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

No comments:

Post a Comment