Tuesday, May 27, 2014

ΤΕΛΙΚΑ ΖΗΤΗΣΕ ή ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ;


ΤΕΛΙΚΑ ΖΗΤΗΣΕ ή ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάζουμε στη Romfea.gr:

“Συγγνώμη εκ μέρους της πολιτισμένης ανθρωπότητας για την τραγωδία του Ολοκαυτώματος ζήτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ.”

Διαβάζουμε στο Amen.gr:

«Αιωνία η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, εκ των οποίων άλλων μεν τα ονόματα γνωρίζουμε, άλλων όχι. Όλων όμως τα ονόματα τα γνωρίζει ο Θεός. Εν ονόματι της πολιτισμένης ανθρωπότητας ζητούμε συγγνώμη για την τραγική απώλεια της ζωής των θυμάτων αυτών και επαναλαμβάνουμε: Ποτέ πλέον!» έγραψε ο κ. Βαρθολομαίος στο βιβλίο επισκεπτών.

Συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Μουσείου επισκέφθηκε την αίθουσα των κεριών, έναν σκοτεινό χώρο που φωτίζεται από το φως χιλιάδων κεριών και από τα μεγάφωνα ακούγονται τα ονόματα εκείνων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ. Στην έξοδό της ο Πατριάρχης έγραψε ένα σύντομο μήνυμα στο βιβλίο των επισκεπτών υπογραμμίζοντας δύο λέξεις: «Ποτέ πλέον».

Μήπως υπάρχει αντίφαση της ενημέρωσης που μας κάνουν τα δύο Πρακτορεία; 

Τελικά ζήτησε ή δεν ζήτησε ο Παναγιότατος συγγνώμη από τα θύματα του Ολοκαυτώματος εκ μέρους της πολιτισμένης ανθρωπότητας;

Αν ζήτησε έχουμε τα εξής ερωτήματα:

1.) Ποια είναι αυτή η "πολιτισμένη ανθρωπότητα" και πότε εξουσιοδότησε τον Παναγιότατο να μιλά εκ μέρους της.

3.) Αν μεταξύ της "πολιτισμένης ανθρωπότητας" συμπεριλαμβάνει τους Ελληνες, τους Ρώσους, τους Αμερικανούς, τους Αυστραλούς, τους Βρετανούς κτλ,. καλό είναι να θυμόμαστε ότι όλη Ευρώπη -και όχι μόνον- είναι εγκατεσπαρμένη με τα κόκκαλά τους επειδή πήγαν να πολεμήσουν τους Ναζί.

Δεν αισθανόμαστε ουδεμία απολύτως ενοχή για τα θύματα των Ναζί ώστε να χρειαστεί να απολογούμαστε γι’ αυτά.

Εκφράζουμε την βαθεία θλίψη, την πλήρη αποδοκιμασία και τον πηγαίο αποτροπιασμό μας γι’ αυτά τα εγκλήματα, αλλά όχι να ζητούμε συγγνώμη λες και καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουμε ευθύνη γι’ αυτά. 

Η Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό της έχει περισσότερα θύματα από ότι έχει η Σοβιετική Ενωση στον αγώνα κατά των Ναζί.

Και ενώ ο Παναγιότατος δεν έχασε την ευκαιρία να αναλάβει έργο που δεν του ανήκει και δεν του ανέθεσε κανένας, του διέλαθε εντελώς να ζητήσει συγγνώμη από το πλήρωμα της Εκκλησίας για τον κατασκανδαλισμό που προκάλεσε με τις αντικανονικές και αντορθόδοξες ενέργειες που προέβη κατά τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Οταν με το καλό τελειώσει το ταξίδι σας στην Αγία Γη, Παναγιότατε, ελπίζουμε ότι θα ευκαιρήσετε να καθησυχάσετε τις Ορθόδοξες συνειδήσεις ότι δεν προτίθεστε να αλλάξετε το Πασχάλιο και να δημιουργήσετε νέα ρήγματα στην Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment