Friday, May 23, 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ “ΜΑΧΗΤΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ “ΜΑΧΗΤΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

Του Πααναγιώτη Τελεβάντου
=========

Αγαπητέ “Μαχητή της Θεσσαλονίκης”.

Καταρχήν σημειώνω την ευγένεια του ήθους σου και το επίπεδο των σχολίων σου στην ανάρτηση.

Ευχαριστώ επίσης για τον κόπο, την ευαισθησία και το ενδιαφέρον να σχολιάσεις την ανάρτησή μου.

Αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι πλήρως την ευαισθησία σου για το αναξιόπιστο της ΝΔ. 

Μου γράφεις ότι η ΝΔ δεν είναι το κόμμα που γνώριζα. Αλλά η ΝΔ που γνώριζα κάθε άλλο παρά αξιόπιστη ήταν ποτέ. Θα προχωρούσα μάλιστα ένα βήμα παρακάτω και θα έλεγα ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ είναι περισσότερο αξιόπιστη από ότι οι ηγεσίες της ΝΔ στο παρελθόν.

Σου υπενθυμίζω ότι οι Καραμανλής και Ράλλης ήταν μασώνοι και ότι έβαλαν τα θεμέλια και το νομικό πλαίσιο της εκκοσμίκευσης της κοινωνίας που αργότερα ολοκλήρωσε το ΠΑΣΟΚ.

Αρα με κανένα τρόπο ποτέ δεν εμπιστεύθηκα την ΝΔ για να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τη σημερινή της ηγεσία.

Ουδόλως διαμφισβητώ ότι δεν υπολείπτεσαι τον κ. Τσίπρα και ότι δεν τρέφεις καμιά συμπάθεια προς τον κ. Μπουτάρη.

Αλλο προσπάθησα να δείξω αγαπητέ “Μαχητή της Θεσσαλονίκης”.

Νομίζω ότι συμφωνούμε ότι ένας συνειδητός χριστιανός ξεγυμνώνει τον μεσσιανικό χαρακτήρα των πολιτικών.

Εδώ στις πλείστες περιπτώσεις δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους κληρικούς και θα εμπιστευτούμε τους πολιτικούς;

Οταν έλεγαν στον σοφό και άγιο Αρχιμανδρίτη Ιωήλ Γιαννακόπουλο “πιστεύω σ’ αυτόν τον άνθρωπο” απαντούσε: “Εγώ όμως πιστεύω μόνον εις ένα Θεό, Πατέρα παντοκράτορα...”

Γι’ αυτό, όπως έλεγε ο π. Παίσιος, στην πολιτική διαλέγουμε την ελιά με τον λιγότερο δάκο. Οχι την ελιά που δεν έχει δάκο επειδή απλούστατα δεν υπάρχουν ελιές χωρίς δάκο.

Ψηφίζουμε τον λιγότερο κακό. Οχι τον ιδανικό.

Με αυτά τα δεδομένα επαναλαμβάνω ότι είναι πραγματική ανοησία για ένα χριστιανό να πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας είναι λιγότερο επικίνδυνος από τον κ. Σαμαρά και ότι ο κ. Καλαφάτης είναι χειρότερος από τον κ. Μπουτάρη.

Αλλά αν τα πιο πάνω δεν σε έπεισαν, αγαπητέ “Μαχητή της Θεσσαλονίκης”, σε παρακαλώ θερμά να λάβεις υπόψη το ακόλουθο επιχείρημα: Ο κ. Μπουτάρης -όπως όλοι γνωρίζουμε- θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της Θεσαλονίκης. Ο κ. Τσίπρας, όπως έγραψα κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες, θα είναι σίγουρα ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. 

Σε ερωτώ αγαπητέ “Μαχητή της Θεσσαλονίκης”: Είναι αναγκαίο να έχουμε ως χριστιανοί βάρος στη συνείδησή μας και την ευθύνη απέναντι στο Θεό ότι με την ψήφο μας άμεσα ή έμμεσα ανεβάσαμε τον κ. Μπουτάρη για δεύτερη φορά στη δημαρχία και στην πρωθυπουργία τον κ. Τσίπρα;

Δεν περιμένω απάντηση στο άρθρο μου. Αν μου στείλεις φυσικά θα τη δημοσιεύσω αφού το ήθος των σχολίων σου δεν μου δίνει κανένα δικαίωμα να τα λογοκρίνω.

Σε παρακαλώ, επειδή γνωρίζω ότι είσαι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας, απόψε μετά το Απόδειπνο να ατενίσεις την εικόνα του Κυρίου και να ερωτήσεις τη συνείδησή σου αν σου είναι επιτρεπτό ως δημότης της Θεσσαλονίκης να ψηφίσεις τον κ. Μπουτάρη ή να ρίξεις λευκό το οποίο ισοδυναμει με ψήφο στον κ. Μπουτάρη, αφού τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια οπωσδήποτε τον ευνοούν και να πράξεις ανάλογα.

3 comments:

  1. Ευχαριστώ κατ αρχήν που δώσατε τόση αξία στο σχόλιό μου:
    Θα προσπαθήσω να απαντήσω σύντομα για να μην κουράσω τους αναγνώστες.

    1ον) Συμφωνούμε πως η ΝΔ ήταν ανέκαθεν ένα μασονοκρατούμενο κόμμα. Θυμάμαι ακόμη ΣΠΙΘΕΣ του π.Αυγουστίνου που κατηγορούσαν τον Καραμανλή και τον Ράλλη για τα λάθη τους και την μασονική τους ιδιότητα. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και ο Σαμαράς συμμετείχε σε συνεδριάσεις της λέσχης builderburg. Δυστυχώς οι πολιτικοί μας σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται από ξένες δυνάμεις.

    2ον) αναφερθήκατε στον όρο "Μεσσιανισμός":
    Είναι η αρρώστια του νεοΈλληνα. Πάντα πιστεύουμε ότι θα βρεθεί ένας Μεσσίας που θα έρθει να μας σώσει. Ακόμη και στην Επανάσταση πιστεύαμε στους Ρώσους, στους Ευρωπαίους...
    Δυστυχώς από την ίδια αρρώστια πάσχουν και οι σημερινοί Ορθόδοξοι πιστοί.
    Άλλοι πιστεύουν ότι μαγικά θα βγούμε από το μνημόνιο και θα είναι όλα μέλι γάλα,
    άλλοι πιστεύουν ότι μόλις εκλεγεί ο Χολέβας, θα μπορούν να συνεχίσουν τον "ύπνο τους",
    άλλοι πιστεύουν ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι το κόμμα των πιστών (δεν μπήκαν καν στον κόπο να ψάξουν ποιοι πραγματικά είναι οι υποτιθέμενοι "συνεχιστές του Καποδίστρια"(οίηση ε!)).
    Όλοι περιμένουν έναν Μεσσία στην πολιτική.. και προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι τον βρήκαν για να συνεχίσουν τον "ύπνο τους"..

    3ον) Συμφωνούμε ότι "Ψηφίζουμε τον λιγότερο κακό. Οχι τον ιδανικό."
    θα προτιμούσα να το διατυπώσω: Ψηφίζουμε τον καλύτερο δυνατό.

    4ον) Δεν είπα ότι "ο κ. Τσίπρας είναι λιγότερο επικίνδυνος από τον κ. Σαμαρά" ή ότι "ο κ. Καλαφάτης είναι χειρότερος από τον κ. Μπουτάρη".
    Επεσήμανα όμως ότι χάρη στον Μπουτάρη συσπειρώθηκαν επί τέλους οι Ορθόδοξοι πιστοί της πόλης, ξύπνησαν επί τέλους από τον λήθαργο.
    Αν το gay parade γινόταν με ΝεοΔημοκράτη Δήμαρχο -όπως γινόταν στην Αθήνα- ίσως δεν θα διαμαρτυρόταν κανείς.
    Αν το σχέδιο για την ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ και τον νόμο για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής τα έφερνε κυβέρνηση Τσίπρα, τότε πιστεύω οι πιστοί θα ξεσηκωνόταν, θα αντιδρούσαν αγωνιστικά. Τώρα, απλά βγήκαν ανακοινώσεις.

    5ον: Για το αν ο Τσίπρας θα γίνει πρωθυπουργός.
    Νομίζω δεν τίθεται πλέον τέτοιο θέμα. Γι αυτό η Νέα Τάξη ετοίμασε τον Στ.Θεοδωράκη-το"Ποτάμι": για να μπει στην συγκυβέρνηση. Τα έχουν σκεφθεί όλα και έχουν τσιράκια παντού.
    Τον Τσίπρα και τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ τον αποκάλυψα εδώ και πολλά χρόνια (από την εποχή Αλαβάνου), προφανώς ποτέ δεν θα τον στηρίξω. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον τουρκολάγνο Μπουτάρη.
    Σας διευκρίνισα ότι στο δίλημμα "παπική τιάρα ή τουρκικό φέσι". Τίποτε από τα δύο, είναι η απάντησή μου.
    Δεν μπορώ να προτείνω σε κανέναν να ψηφίσει Καλαφάτη (γιατί ουσιαστικά γι αυτό μας μεμφθήκατε ως ιστολόγια). Ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω τι είναι καλύτερο για τους Έλληνες σε μια κοινωνία που ούτως ή άλλως είναι σε τέλμα. Εγώ δείχνω ότι και οι δύο είναι "επικίνδυνοι". Την ευθύνη ας την πάρει κάθε ψηφοφόρος.

    6ον) όπως σας είπα τέτοιο δίλημμα (Καλαφάτης ή Μπουτάρης) ΔΕΝ υφίσταται. Ο Δήμος έχει παραχωρηθεί από την ΝΔ στον Μπουτάρη εξ αρχής. Διαβάστε τις 3 παρακάτω αναρτήσεις σε τοπικό ιστολόγιο που γενικά στηρίζει την ΝΔ, και θα καταλάβετε:
    http://taxalia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6205.html
    http://taxalia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9686.html
    http://taxalia.blogspot.gr/2014/05/blog-post_7047.html

    7ον) ούτως ή άλλως δεν είμαι δημότης θεσ/κης, οπότε δεν ψηφίζω εδώ. Έτσι δεν θα χρειαστεί και στην πράξη να πάρω απόφαση. Απλά όταν διαπιστώνω πόσο στημένα είναι όλα, προτιμώ να χτυπήσω την ουσία, την σκακιέρα, αντί να κουνήσω το στρατιωτάκι.

    Όπως όλοι οι bloggers, όπως και εσείς, με τον λίγο ελεύθερο χρόνο μας, παλεύουμε. Αν δεν ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι δεν γίνεται τίποτε. Πάντως το διαδίκτυο το έχουμε γεμίσει. Πλέον οι νέοι μπορούν να αναζητούν και να βρίσκουν την αλήθεια αφού δεν υπάρχουν πλέον ούτε ιδανικά ούτε οικογένεια, οπότε αναγκάζονται να τα αναζητούν στο διαδίκτυο.

    Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία σας.

    ReplyDelete
  2. Χριστός ανέστη!. επιτρέψτε μου μία παρέμβασι. μέχρι τώρα το παιχνίδι ηταν 'στημένο¨ πασοκ - νδ. τώρα το παιχνίδι ειναι μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί. το πρωτο παιχνίδι τελείωσε με "γάμο" ανάμεσα στα δύο κόμματα. να δουμε πως θα τελειώση το τελευταιο. δυστυχως οι ορόδοξοι χριστιανοί δεν έχουμε στα χέρια μας την επιστήμη και τα χρήματα. αυτοί που τα έχουν "κυβερνουν" αυτόν τον κόσμο. εμεις πρέπει να καθαρίζουμε τον εαυτό μας από τα πάθη και όσον αφορα τις εκλογές να ψηφίζουμε το λιγότερο κακό κόμμα ή τον υποψήφιο που ειναι κοντά στην Εκκλησία μας.

    ReplyDelete
  3. Σε 'να blog διάβασα την ρήση του Αγίου Αναστασίου του Σιναΐτου για την ποιότητα των ηγετών και τον λαό,έτσι όντως είναι διαλέγουμε το μη χείρον, δεν υπάρχει λύση , η αντιμνημονιακή ιστορία οδηγεί στην αριστερή Αθεία, χώρια και τα οικονομικά προβλήματα που θα δημιουργήσει. Το πως φτάσαμε στο μνημόνιο ας το εξετάσουν καλύτερα οι αντιμνημονιακοί ποιοι έκαψαν την Ελλάδα ,την Αθήνα πως ανέβηκε ο Γ.Α.Π. στην εξουσία, την πρώτη του δήλωση πριν τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές για το ότι αν δε βγει Μπουτάρης Καμινης θα παραιτηθεί και όλοι ψήφισαν Μπουτάρη Καμίνη . Θα είχε παραιτηθεί τότε και δεν θα μπαίναμε στο μνημόνιο . Το αντιμνημόνιο είναι ένα ιδανικό παραμύθι το οποίο οδηγεί στο χάος Όσον αφορά τον Πειραιά απλά είδα το ψηφοδέλτιο του ολυμπιακού δεν ξέρω αν άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και διάφορα άλλα μπορούν να προσφέρουν στη πόλη.

    ReplyDelete