Saturday, May 31, 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΧΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ “ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ»



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΧΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ “ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ»*

Του κ. Χριστόδουλου Βασιλειάδη,
Διδάκτορος θεολογίας,
Υποψηφίου Διδάκτορος Μουσικολογίας
===============

Το ΠΑ.Χ.Ο.Κ. (Παγκύπριο Χριστιανικό Ορθόδοξο Κίνημα) "Άγιος Νίκων ο Μετανοείτε" οργάνωσε ειρηνική διαμαρτυρία στην πλατεία του ΟΧΙ στην Λευκωσία. Εκεί μαζευτήκαμε εκατοντάδες πιστοί από όλες τις πόλεις της Κύπρου, ανάμεσά μας και ιερωμένοι και μοναχοί, για να διαμαρτυρηθούμε για την παρέλαση υπερηφάνειας το ΛΟΑΤ, η οποία δυστυχώς τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας. Πορευτήκαμε ειρηνικά με κατεύθυνση προς τη βουλή, αλλά συνέχεια συναντούσαμε μπροστά μας κλοιό της αστυνομίας, που δεν μας επέτρεπε να προχωρήσουμε. Αφού πλησιάσαμε στα φώτα του κτιρίου της βουλής και του παλαιού νοσοκομείου, μετά από πολλές περιπέτειες, εξαιτίας της στάσης της αστυνομίας, τελικά επιστρέψαμε πίσω στην πλατεία του ΟΧΙ. Το μήνυμα όμως εδόθη. Στην ειρηνική μας διαδήλωση υπήρχαν άτομα από όλες τις ηλικίες, που αγωνιούσαν για το μέλλον της Κύπρου και των παιδιών μας.

Παράλληλα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πέντε χιλιάδες υπογραφές, στο οποίο ανέφερε ότι διαφωνούμε με την εκδήλωση των ΛΟΑΤ, διότι αντιβαίνει στο νόμο του Θεού και στα χρηστά ήθη της χριστιανικής οικογένειας.

Είναι ντροπή, που υπήρχαν τόσα οργανωμένα σύνολα και κόμματα, τα οποία στήριξαν την παρέλαση των ΛΟΑΤ, όπως η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, οι ύπατοι αρμοστές της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρεττανίας, ξένες πρεσβείες στην Κύπρο, η επίτροπος διοικήσεως Λίζα Σαββίδου και τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και ΕΔΗ. Είναι ντροπή ακόμη που παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση των ΛΟΑΤ και ο πρώην πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου και η τραγουδίστρια Άννα Βίσσυ.

* Θα επανέλθουμε -συν Θεώ- για να σχολιάσουμε εκτενέστερα το ρεπορτάζ του κ. Βασιλειάδη όταν μας αποσταλεί και σχετικό φωτογραφικό υλικό από το ΠΑΧΟΚ. Πληροφορούμαστε επίσης ότι μήνυμα συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές του ΠΑΧΟΚ έστειλε και ο παραδοσιακός Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας.

ΠΗΓΗ:

chrvassiliades.blogspot.com

2 comments:

  1. Κύριε Τελεβάντο και λοιποί θαυμασταί,

    Φαίνεται ότι μετά την επιστήμη, έχετε πάρει διαζύγιο και από την αλήθεια. Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αρκετά βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν ότι η διαμαρτυρία μόνο ειρηνική δεν ήταν. Επίσης, εκατοντάδες σίγουρα δεν υπήρχαν εκεί ενώ πολύ αμφιβάλλω αν όντως υπάρχουν 5000 χιλιάδες υπογραφές στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που παρέδωσε ο Ταμασού. Και το ψεύδος είναι μεγάλη αμαρτία να το ξέρετε.

    ReplyDelete
  2. Το ψεύδος ειναι μεγάλη αμαρτία αναμφίβολα αλλά αντιλαμβάνεσαι αγαπητή Χαρά ότι δεν είμαι ο συντάκτης του κειμένου.

    Ο κ. Βασιλειάδης είναι φίλος μου για τα τελευταία 30 χρόνια και μόνον ως ψεύτης δεν μπορεί να κατηγορηθεί.

    Ισως να μην έχει την ορθή εκτίμηση των αριθμών και ίσως να μην έχει υπόψη του τι συνέβηκε σε κάθε σημείο της διαμαρτυρίας αλλά πάντως ψεύτης δεν είναι.

    ReplyDelete