Thursday, May 29, 2014

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΤΑΠΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ Ο π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΥΡΟΣ



ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΤΑΠΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ Ο π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΥΡΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Μετά τον έλεγχο της μικρότητας και της αήθειας να χαρακτηρίζει "βλάκες" όσους διαφωνούν μαζί του, θα ανέμενε κάποιος τον π. Αθανάσιο Λαγουρό να επανέλθει και να ανακαλέσει ενδεχομένως, να απολογηθεί ίσως, ή τουλάχιστον να σιωπήσει.

Αντί αυτού επανήλθε για να ζευγαρώσει τις ύβρεις με τη συκοφαντία.

Καταρχήν -εν τη πανθαυμάστω αυτού θεολογική σοφία- επεξηγεί ότι βλάκες είναι οι αμαρτωλοί. 

Αφού, λοιπόν, ο ίδιος -εικάζουμε- δεν συγκαταλέγει τον εαυτό του στους βλάκες, είναι προφανές ότι αυτό οφείλεται στην αναμαρτησία του.

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή μας χαρά για το κατόρθωμα αυτό της αρετής και της σοφίας.

Το μόνο όμως έτσι που μας δυσκολεύει να πιστέψουμε ότι έφτασε σε αυτά τα μέτρα είναι το γεγονός ότι στη συνέχεια της περισπούδαστης θεολογικής ανάλυσης της βλακείας, δεν διστάζει να προχωρήσει στην απροκάλυπτη συκοφαντία.

Να υπενθυμίσουμε στον εν αναμαρτησία διατρίβοντα Πρωτοπρεσβύτερο ότι ο διάβολος δεν λέγεται ούτε πόρνος, ούτε μοιχός, ούτε αρσενοκοίτης αλλά συκοφάντης;

Τι λέγει λοιπόν; Οτι ορισμένοι -λέτε να με συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο;- βάζουν το προσωπείο της εμμονής στην Παράδοση και παρουσιάζονται λαύροι κατά του Οικουμενισμού αλλά το προσωπείο κάποτε πέφτει.

Πώς ακριβώς γνωρίζει ο καλός κληρικός ότι δεν είναι ειλικρινής η εμμονή μας στην Παράδοση και η αντίθεσή μας στον Οικουμενισμό; 

Τι ακριβώς συνέβηκε ώστε "διηνήχθησαν οι οφθαλμοί του του συνιέναι" την υποκρισία μας όταν υποστηρίζουμε εμμονή στην Παράδοση ή πολεμούμε τον Οικουμενισμό; 

Το μόνο που είπαμε -και επαναλαμβάνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σε όλους τους τόνους- είναι ότι χειρότεροι Εκκλησιομάχοι και εθνομηδενιστές από τους Συριζίτες δεν υπάρχουν και προσέξετε να μην τους προωθήσετε με την ψήφο σας -άμεσα ή έμμεσα- στην εξουσία!

Καλά! Αυτό μας αποδεικνύει υποκριτές όταν αγωνιζόμαστε υπέρ της παράδοσης και εναντίον του Οικουμενισμού;

Επειδή προφανώς αυτό είναι λογικά ανακόλουθο βάζω τον καλό λογισμό ότι η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι -ως αναμάρτητος ο π. Αθανάσιος-, θα απέκτησε και το διορατικό χάρισμα και μπορεί να βλέπει στα μύχια της ψυχής μας και να διακριβώνει ελατήρια τα οποία ακόμη και εμείς αγνοούμε.

Ο Κύριος μας διαβεβαιώνει ότι “ὃς δ’ ἂν εἶπῃ τω αδελφώ του μωρέ", -όπως καλή ώρα ο π. Αθανάσιος Λαγουρός- "ἕνοχος ἐσται εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός”.

Καλόν είναι να συνειδητοποιήσει ο καλός κληρικός ότι εν Ημέρα Κρίσεως εκτός από σκαιός υβριστής θα χρειαστεί να απολογηθεί και ως συκοφάντης, όρος -επαναλαμβάνουμε- που το Ευαγγέλιο αποδίδει στον Διάβολο.

No comments:

Post a Comment