Wednesday, May 21, 2014

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΟ ΠΑΧΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΟ ΠΑΧΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Οι επισκέψεις της ανάρτησης για τη διαμαρτυρία του ΠΑΧΟΚ, όπως έγραψα ήδη, υπερέβησαν κατά πολύ τον αριθμό επισκέψεων κάθε άλλης ανάρτησης του ιστολογίου. Επιπλέον η ανάρτηση δέχτηκε -και ακόμη δέχεται- δεκάδες σχόλια. Στα σχόλια αυτά -όλα γραμμένα από οπαδούς της "παρέλασης περηφάνειας" των ομοφυλόφιλων- εκφράζονται οι ανησυχίες και οι διαφωνίες τους με την ενέργεια του ΠΑΧΟΚ και η πικρία τους για τη στάση της Εκκλησίας έναντι της ομοφυλοφιλίας.

Εδωσα κατά το δυνατόν απαντήσεις στα επιμέρους σχόλια.

Συμπερασματικά παρακαλώ θερμά τους διοργανωτές της εκδήλωσης του ΠΑΧΟΚ να λάβουν υπόψη τα ακόλουθα τρία σημεία:

1.) Να προσέξουν να μην επιτρέψουν σε οιονδήποτε κόμμα ή άλλο φορέα να καπελώσει την εκδήλωσή τους. 

Οποιος θέλει να κάνει διαμαρτυρία εναντίον της “παρέλασης περηφάνειας” ας κινηθεί εντελώς ανεξάρτητα από την εκδήλωση του ΠΑΧΟΚ.

2.) Τα συνθήματα και τα πανώ της εκδήλωσης του ΠΑΧΟΚ να εκφράζουν τη θέση της Εκκλησίας. Δηλαδή: Οχι τόσον ότι υπάρχουν εθνικοί κίνδυνοι και κίνδυνοι για την υγεία ή για την συνοχή της οικογένειας -και αυτά μπορούν να αναφερθούν δευτευρευόντως-, αλλά πρωτίστως ότι, αν συνεχίσετε αμετανόητα να προβάλλετε την αμαρτία με περηφάνεια, θα χάσετε την ψυχή σας.

Οι χριστιανοί δεν είναι κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι ή γιατροί. Μιλούν με βάση το Ευαγγέλιο και με αποκλειστικό γνώμονα τη σωτηρία του ανθρώπου. Οι διοργανωτές της “παρέλασης περηφάνειας” και όσοι θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν, έχουν αθάνατη ψυχή Τιμίω Αίματι ηγορασμένη, όχι για να διαλαλούν την περηφάνεια τους επειδή αμαρτάνουν, αλλά για να προσφέρουν την αμαρτωλότητά τους εν μετανοία στον Χριστό και στην Εκκλησία για να τη θεραπεύσει με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

3.) Να υπάρξει πολλή προσοχή να μη δοθεί το λανθασμένο μήνυμα ότι η Εκκλησία μισεί τους ομοφυλόφιλους ή ότι θέλει να γίνονται θύματα διακρίσεων. Ακριβώς επειδή η Εκκλησία θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων και επειδή τους θεωρεί ψυχές του Θεού ισότιμες με κάθε άλλη ψυχή, γι’ αυτό ακριβώς τους ζητά να μετανοούν για τις αμαρτίες τους και όχι να παρελαύνουν και να τις προβάλλουν.

Η κοινωνία κάνει πολλές διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων -για να ακριβολογούμε αισθάνεται απέχθεια έναντί τους- χωρίς να αναλογίζεται τον σταυρό που κουβαλούν. 

Η Εκκλησία όμως είναι η Μητέρα τους. Τους αγαπά, τους σέβεται και τους καταξιώνει σαν ανθρώπους απόλυτα. Γι’ αυτό ακριβώς θέλει να αγιάσουν τη ζωή τους με τη μετάνοια και όχι με την παρέλαση κατά την οποία θα διαλαλήσουν με περηφάνεια ότι αμαρτάνουν.

4 comments:

  1. να ενημερώσει κάποιος τα μέλη του παχοκ ότι εφόσον οι θέσεις τους εκφράζουν τη θέση της εκκλησίας και εφόσον μιλούν με βάση το ευαγγέλιο και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ δεν είναι κοινωνιολόγοι ή επστήμονες,τότε να μην αναφέρουν σε αναοικώσες τους 'οτι "οἱ θέσεις/ἀξιώματα τῶν ὁμοφυλοφίλων περὶ δικῆς τους «ἀθώας», ἄλλης σεξουαλικότητας (τρῖτο φῦλο!!) εἶναι ἐπιστημονικὰ ἐντελῶς Α-ΤΕΚΜΗΡΙΩΤΕΣ καὶ Α-ΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ." Να μας ενημερώσετε και εμάς τους μελλοντικούς επιστήμονες αυτού του τόπου ποιοι είναι αυτοί οι επιστήμονες που υποστηρίζουν οτι η διαφορετική σεξουαλική συμπεριφορά δεν είναι φυσιολογική και αθώα. Οι θέσεις της ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ οργάνωσης είναι σεβαστές, όμως να είναι έγκυρες και να περιλαμβάνουν εξακριβωμένες πληροφορίες και να μην αναφέρονται σε επιστημονικές έρευνες για τις οποίες προφανώς και "δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα" Παρόλα αυτά, ως νεαρή πολίτης αυτού του τόπου και μέλος της χριστιανικής κοινότητας, δεν θα παρευρεθώ στην εκδήλωση "αγάπης" όπως την ονομάσατε. Δεν είστε εσείς οι ειδικοί για να κρίνετε αν κάποιος χρειάζεται θεραπεία και το τι κάνει στη ζωή του είναι δικό του ΔΙΚΑΙΩΜΑ και εσείς θέτελε στις 31 του Μάη να το καταπατήσετε. Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσετε, είναι να εκφράζετε τις δικές σας απόψεις χωρίς περαιτέρω αναφορές σε επιστημονικές πληροφορίές.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Παρόλον ότι προσωπικά δεν έχω γνώμη για ιατρικά θέματα, επειδή στερούμαι της αναγκαίας παιδείας για να εκφράζω γνώμη γι' αυτά και όπως διαπιστώνεις αγαπητή σχολιογράφος συστήνω έντονα η προσέγγιση να είναι σωτηριολογική και όχι ιατρική, εντούτοις πληροφορούμαι ότι ο π. Ανδρέα Περδίκης μελέτησε το θέμα και έγραψε σχετικό βιβλίο το οποίο δεν έχω διαβάσει και στο οποίο κατοχυρώνει με απόψεις ειδικών τις θέσεις του.
      Η δική μου θέση είναι ότι ακόμη και αν υπάρχουν τεκμηριωμένες επιστημονικές θέσεις για το θέμα αυτό που μας ενδιαφέρει ως χριστιανούς είναι η αμαρτία, η μετάνοια, το έλεος του Θεού και η σωτηρία του ανθρώπου, του κάθε ανθρώπου ασχέτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή φύλου.

      Delete
  2. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152391436644383&set=a.36120259382.43017.610499382&type=1&theater

    ReplyDelete
  3. Η διαφορετικότητα ποτέ δεν είναι αμαρτία για την Εκκλησία. Γι' αυτό ο Χριστός καλεί όλους άντρες γυναίκες, ετεροφυλόφιλους, ομοφυλόφιλους, κάθε ηλικίας χρώματος και φυλής να γίνουν μέλη της και ν αγωνισοτύν για να γίνουν άγιοι.

    Ακριβώς επειδή η Εκκλησία δεν θέλει να κάνει διακρίσεις εναντίον των ομοφυλόφιλων γι' αυτό τους υπενθυμίζει τη διδασκαλία του Κυρίου ότι οι σαρκικές σχέσεις είναι επιτρπετές μόνον στα πλαίσια του γάμου για τη δημιουργία οικογένειας.

    ReplyDelete