Sunday, May 25, 2014

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: “Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΕΣ!!!”


ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: “Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΕΣ!!!”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στο Amen.gr το ρεπορτάζ του κ. Νίκου Παπαχρήστου “Πάπας προς τους Προέδρους Ισραήλ και Παλαιστίνης: Ελάτε στο Βατικανό να προσευχηθούμε πρώτα για την ειρήνη”:

«Προσφέρω την κατοικία μου στο Βατικανό στους Προέδρους Αμπάς και Πέρες για μια κοινή συνάντηση προσευχής για την ειρήνη». Με τα λόγια αυτά ο Πάπας Φραγκίσκος προκάλεσε τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των πιστών που συμμετείχαν στην ανοιχτή θεία λειτουργία που τέλεσε το πρωί της Κυριακής στην πλατεία των Μάγων, λίγες εκατοντάδες μέτρα από την βασιλική της Γεννήσεως. «Καλώ τον Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς και τον Πρόεδρο Σιμόν Πέρες να αναπέμψουν μαζί με εμένα μια έντονη προσευχή για να ζητήσουμε από τον Θεό το δώρο της ειρήνης».

«Να οικοδομήσεις την ειρήνη είναι δύσκολο αλλά να ζήσεις χωρίς αυτή είναι ανεπίτρεπτο», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος με την πρόσκληση τους στους προέδρους της Παλαιστίνης και του Ισραήλ εγκαινίασε το «διάλογο της προσευχής», θέτοντας το Βατικανό και τον ίδιο προσωπικά στη διάθεση των δύο χωρών προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορές και να επικρατήσει η ειρήνη και η αρμονική συμβίωση στον τόπο όπου γεννήθηκε, μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος μίλησε για την αλληλεγγύη, την ειρήνη, την αλληλοκατανόηση.”

Οταν λέμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος τα έχει εξευτελίσει όλα με τους επικοινωνισμούς του ορισμένοι θεωρούν ότι υπερβάλλουμε.

Ορίστε, λοιπόν, τι προτείνει ως λύση του Μεσανατολικού. "Ελάτε στο παλάτι μου", λέγει στον Εβραίο Πέρεζ και στο μουσουλμάνο Αμπάς "για να συμπροσευχηθούμε για την ειρήνη.!!!"

Ε τώρα τι του λές;

Οτι είναι ένας πολιτικάντης που εξαντλεί όλα τα επικοινωνιακά τρυκ της φαρέτρας του χωρίς να έχει να προτείνει λύση για οτιδήποτε;

Οτι με την πανθρησκειακή συμπροσευχή ή έστω με την συμπροσευχή εκπροσώπων των “Αβρααμικών θρησκειών” -αν προτιμά τον όρο, σύμφωνα με την κακοδοξία της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου-, δεν πρόκειται -ως εικός- να υπάρξει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα;

By the way! Αν η λύση του Μεσανατολικού περνά από τη συμπροσευχή του Πέρεζ, του Πάπα και του Αμπάς γιατί, στην ευχή, χρειάζεται να ταξιδεύσουν στη Ρώμη για να την κάνουν; Γιατί δεν την κάνουν στην Αγία Γη;

Δυστυχώς! Ολα όσα κάνει και λέγει ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι παρά επικοινωνιακές σαπουνόφουσκες.

Και το πιο λυπηρό! Ο Πατριάρχης μας σ’ αυτόν τον πολιτικάντη έχει εναποθέσει την ελπίδα του και δεν κατανοεί ότι ο Ιησουίτης Πάπας δεν έχει να του προσφέρει απολύτως τίποτα εκτός από το να τον χρησιμοποιήσει ως “γλάστρα” -κατά τη λαική έκφραση- για το γύρο του επικοινωνιακού θριάμβου στη Μέση Ανατολή που οικοδομεί!

No comments:

Post a Comment