Wednesday, April 9, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ “ΚΑΡΙΤΑΣ”


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ “ΚΑΡΙΤΑΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στο “Δόγμα” το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Γιώργου Φερδή:

“Συνάντηση με μέλη της Ρωμαιοκαθολικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Κάριτας από την Καλαβρία είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Ο ιερέας π. Antonino Pangallo και ο κ. Giovanni Fortugno, από την περιοχή της Καλαβρίας που έγιναν δεκτοί από τον Αρχιεπίσκοπο, αναφέρθηκαν στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και την Καλαβρία όπου υπάρχουν ακόμη αρκετές ελληνόφωνες κοινότητες.

Οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν από τον κ. Ιερώνυμο για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία της Ελλάδος απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση που έχει πλήξει την χώρα.

Η οργάνωση Κάριτας είναι ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός οργανισμός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με παρουσία σε 200 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.”

Παρατηρούμε -με ιδιαίτερη και αυξανόμενη ανησυχία- τον τελευταίο καιρό, πολλές οικουμενιστικές ασχημίες του Μακαριότατου κ. Ιερώνυμου.

Ενώ η μέχρι τώρα πορεία του δεν τον απέδειξε οικουμενιστή, από την άποψη ότι η υπογραφή του δεν υπάρχει σε κανένα κακόδοξο κοινό κείμενο με Παπικούς ή με Προτεστάντες ή σε κάποια προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία, ούτε και συμμετέσχε σε συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους, τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ότι στενοί συνεργάτες του συμμετέχουν σε συμπροσευχές με Παπικούς και ότι ο ίδιος ασμένως παραχωρεί ακρόαση σε Παπικούς την ώρα που ορθόδοξοι φορείς είναι σχεδόν αδύνατο να τον δουν.

Πλην του γνωστού οικουμενιστή συνεργάτη του Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος διοργάνωσε οικουμενιστικό εσπερινό στη Μητρόπολή του με τη συμμετοχή καρδιναλίων στον οποίο εξανάγκασε τους ιερείς της Μητροπόλεως του να παρεβρεθούν, τώρα παρατηρούμε τον Αρχιδιάκονο Επιφάνιο (Αρβανίτη) να είναι κάτι πιο πολύ από πρόθυμος να συμμετάσχει σε συμπροσευχές σε βαθμό που αυτό δεν διέλαθε της προσοχής αυτού τούτου του αιρεσιάρχη της Ρώμης ο οποίος του ζήτησε να προσεύχεται γι’ αυτόν.!!!

Βεβαίως υπήρξαν και άλλα πιο σοβαρά φαινόμενα, όπως η κάλυψη του Σεβ. κ. Σαββάτου να ασχημονεί ασύδοτος στην Ιεραρχία και στους Διαλόγους, η συμπερίληψη του κ. Σαββάτου και του Σεβ. Δημητριάδος στην πρόσφατη Σύναξη των Προκαθημένων στο Φανάρι κτλ..

Μακαριότατε! Τις υμάς εβάσκανεν ώστε να προσχωρήσετε στο οικουμενιστικό στρατόπεδο;

Ελπίζουμε να μην μας στενοχωρήσετε στο μέλλον με καμίας μορφής οικουμενιστικές ασχημίες ούτε εσείς ούτε οι συνεργάτες σας.

No comments:

Post a Comment