Tuesday, April 29, 2014

ΝΕΩΚΟΡΟΣ, ΕΛΒΕΤΟΦΡΟΥΡΟΣ, ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΣ, ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ



ΝΕΩΚΟΡΟΣ, ΕΛΒΕΤΟΦΡΟΥΡΟΣ, ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΣ, ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Επρεπε να το ακούσουμε κι αυτό!

Για να βγάλει έξτρα χαρτζιλίκι, λέγει ο “Νεωκόρος” μας, σε καινούργιο "φιλοκαλικό" αρθράκι του στη Romfea.gr, ανέλαβε να μαζεύει ξινισμένα πορτοκάλια στη Λακωνία.

Εκεί, λοιπόν, έμαθε ότι ο Σεβ. Σπάρτης ανέλαβε έντονη εκστρατεία για να προωθήσει τον βοηθό του επίσκοπο για νέο Μητροπολίτη Φωκίδος. 

Μαθαίνουμε επίσης ότι εκτός από τον "επίσκοπο των πορτοκαλεώνων" -όπως αποκαλεί τον Σεβ. Σπάρτης-, συνεπικουρείται στην προώθηση της ίδιας υποψηφιότητας από τον Σεβ. “των φράουλων” -όπως αποκαλεί τον Σεβ. Ηλείας Γερμανό-, που επιθυμεί να μαζέψει τον ανεκδιήγητο π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη με την εκλογή Μητροπολίτη που ξέρει να κουμαντάρει τον "παπαροκά" Γέροντα.

Βγάζουμε, δηλαδή, δύο σημαντικές και ευχάριστες ειδήσεις από το φιλοκαλικό άρθρο του “Νεωκόρου” μας:

Καταρχήν διάψευση των πληροφοριών ότι ο Σεβ. Σπάρτης προωθεί τον βοηθό του επίσκοπο για Μητροπολίτη Φωκίδος επειδή θέλει να τον απαλλαγεί. Αντίθετα, μαθαίνουμε, ότι το κάνει επειδή τον εκτιμά ως άξιο κληρικό.

Πολύ ευχάριστη αυτή η είδηση επειδή πραγματικά μας ανησύχησαν οι περί του αντιθέτου κακεντρεχείς πληροφορίες.

Φαίνεται όμως ότι οφείλουμε να αποδώσουμε τον δίκαιο έπαινο και στον Σεβ. Ηλείας επειδή προσπαθεί να μαζέψει τον ανεκδιήγητο “θαυματοποιό” “παπαροκά” π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη.

Ο “Νεωκόρος” πάντως είναι με το σπαθί στο χέρι για να μην επιτρέψει να πάει στη Φωκίδα επίσκοπος, ο οποίος θα τραβήξει τα γκέμια του “θαυματοποιού” Γέροντα Μουρλατσιώτη, που συναγωνίζεται σε θεομπαιξία τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.

Σε κάθε πέριπτωση το πόνεσε η ψυχή μου αυτό το παιδί. Τον “Νεωκόρο” εννοώ. Οτι έξτρα μεροκάματο μπορεί να βγάλει, το καυμένο, ρίχνεται με τα μούτρα στη δουλειά. Αυτή τη φορά, λέγει, φόρεσε τις γαλότσες του για να μπει μέσα στις λάσπες και να μαζέψει πορτοκάλια. Πάντως δεν τα καταφέρνει και άσχημα να βγάζει έξτρα χαρτζιλίκι. Παρόλες τις φτώχειες του, τελικά τα βολεύει ώστε και ταυρομαχίες παρακολουθεί ανελλιπώς στην Ισπανία και στη Ρώμη πηγαινοέρχεται για τους Ελβετοφρουρούς και την 5η λεωφόρο επισκέπτεται συχνά-πυκνά για shopping-therapy.

Μία διόρθωση και μια απορία για τον “Νεωκόρο” μας.

Μπορεί κ. “Νεωκόρε” μας να τα καταφέρνεις μια χαρά με τα "νεωκορικά" σου καθήκοντα, πλην όμως πρέπει να σου πω -έστω και αν σε στεναχωρέσω- ότι οι γνώσεις σου στην κλασσική φιλολογία είναι κομμάτι προβληματικές.
Ο Ορέστης σκότωσε την Κλυταιμνήστα στο Αργος και όχι στη Σπάρτη, όπως αναφέρεις και αποδίδεις μάλιστα την ανακρίβεια στον Αισχύλο. Την σύγχυσες με την αδελφή της την Ελένη -φαίνεται- που ήταν γυναίκα του Μενέλαου στη Σπάρτη.

Και η απορία τώρα: Από τη μια αποκαλείς την Κλυταιμνήστρα “κακούργα.” Από την άλλη όμως την αποκαλείς “λατρεμένη” σου. Μας λύνεις τον γρίφο της αντίφασης; Δεν πιστεύω εσύ ένας καθωσπρέπει “Νεωκόρος” περιωπής...

No comments:

Post a Comment