Wednesday, April 30, 2014

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΕΝΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΙΑΣ



Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΕΝΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Αναφέρει ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη που διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Συνάντηση με τον Καθολικό Πατριάρχη των Αρμενίων Καρέκιν Β΄, είχε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Μόσχα.

Να αναφερθεί ότι ο Επικεφαλής της Αρμενικής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για την συνάντηση, τονίζοντας τις αδελφικές σχέσεις των δύο Εκκλησιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές τόνισαν την αποστολή των Εκκλησιών στη σύγχρονη κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι είναι εξαρετικά σημαντική και πολύπλευρη, αφού συχνά διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διατήρηση της ειρήνης.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, εξέφρασε τα συλληπητήριά του για την τραγωδία που συνέβη τον Μάρτιο στην περιοχή της Συρίας στην πόλη Κέσαπ, όπου βρίσκεται και η αρμενική κοινότητα.”

Για μια ακόμη φορά ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ρωσίας κ. Κύριλλος -όπως κάνει πάντα- δίνει το βάρος στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ρωσίας με τους αιρετικούς και με τους αλλόθρησκους σε κοινωνικά και όχι σε θεολογικά θέματα.

Η στάση αυτή θα συνεχιστεί αταλάντευτα από το Πατριαρχείο της Ρωσίας επειδή αυτή είναι η αποστολή που του ανέθεσε η ηγεσία της Ρωσίας.

Αυτό είναι πολύ λυπηρό επειδή, όχι μόνον από την Εκκλησία της Ρωσίας, αλλά από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, αναμένουμε όταν διαλέγονται με τους αιρετικούς και με τους αλλόθρησκους να ρίχνουν το βάρος στις θεολογικές διαφορές και να κάνουν προσπάθεια να οδηγήσουν στην Ορθοδοξία όσους αδελφούς μας βρίσκονται στην πλάνη των αιρέσεων και στο σκοτάδι των άλλων θρησκειών.

No comments:

Post a Comment