Monday, April 21, 2014

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΑΘΗΝΩΝ



ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάσαμε στη Romfea.gr από την “Ελευθερία” το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αλ. Παπαδόπουλου:

“Τα χαρακτηριστικά του διαδόχου του Μακαριστού Θεόκλητου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων προσδιόρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε αποκλειστική συνέντευξη στο ITV – Σύντομα η έναρξη των διαδικασιών

Πολύ γρηγορότερα από ό,τι αρχικά είχε διαρρεύσει, αναμένεται να εκλεγεί ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων σύμφωνα και με τη σχετική δέσμευση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, λίγη ώρα μετά την κηδεία του Μακαριστού Θεόκλητου.

Ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας αποκλειστικά στο ITV και στον Στέφανο Ντόβα, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική για την Ελλαδική Εκκλησία την Ιερά Μητρόπολη των Ιωαννίνων, επομένως και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, την εκλογή του νέου Μητροπολίτη, προσδιορίζοντας παράλληλα και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να πληροί ο διάδοχος του Θεόκλητου. 

«Πιστεύω ότι δεν θα καθυστερήσουμε πολύ και δεν πρέπει να καθυστερήσουμε, γιατί δεν είναι προς το συμφέρον της Μητρόπολης. Η Σύνοδος είναι προκαθορισμένη για τον Οκτώβριο, όμως θα έχουμε μία ακόμη στα μέσα Μαΐου, και πιστεύω θα συμφωνήσουμε να μην αφήσουμε αυτή την εκκρεμότητα επί μακρόν. Η Ιεραρχία θα πρέπει να εκλέξει έναν άνθρωπο συνετό, δυνατό με κύρια χαρακτηριστικά του να είναι παπάς, να κοιτά την ποιμαντική του, την στελέχωση της Μητρόπολης, να είναι αφιλάργυρος και να αγαπά τον κόσμο και την πατρίδα», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.”

Τίποτε άλλο δεν σας ζητούμε, Μακαριότατε, παρά να μείνετε συνεπής στις υποσχέσεις σας ότι ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων πρέπει να είναι άνθρωπος "συνετός, δυνατός, με κύρια χαρακτηριστικά του να είναι παπάς, να κοιτά την ποιμαντική του, την στελέχωση της Μητρόπολης, να είναι αφιλάργυρος και να αγαπά τον κόσμο και την πατρίδα".

Τούτο βεβαίως σημαίνει ότι αποκλείσατε εξ υπαρχής την σκέψη για πλήρωση της Μητροπόλεως Ιωαννίνων με μετάθεση, επειδή κανένας επίσκοπος με στοιχειώδη φόβο Θεού δεν θα θελήσει να εγκαταλείψει τα πνευματικά του παιδιά για να μετατεθεί στην πολύφερνη Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Δόξα σοι ο Θεός! Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει εκατοντάδες άγαμους κληρικούς οι οποίοι έχουν φόβο Θεού και ικανότητες να εκλεγούν επίσκοποι.

No comments:

Post a Comment