Thursday, April 24, 2014

ΜΗΠΩΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ;


ΜΗΠΩΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δήλωσε ο Μακαρ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων που πρέπει να εκλέξει η Ιεραρχία:

“Η Ιεραρχία θα πρέπει να εκλέξει έναν άνθρωπο συνετό, δυνατό με κύρια χαρακτηριστικά του να είναι παπάς, να κοιτά την ποιμαντική του, την στελέχωση της Μητρόπολης, να είναι αφιλάργυρος και να αγαπά τον κόσμο και την πατρίδα».

Ορθές μέχρι κεραίας οι παρατηρήσεις του Αρχιεπισκόπου.

Διερωτόμαστε: Εχει προβληματιστεί, άραγε, ο Μακαριότατος αν ο άνθρωπος που αναζητεί ως διάδοχο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων βρίσκεται στο περιβάλλον του;

Αφιλάργυρος, καταρτισμένος -θεολογικά και όχι μόνον-, ιεραποστολικός, που αγαπά τον Χριστό και το ποίμνιό του.

Αναφερόμαστε στο Διευθυντή του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου του Μακαριότατου Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Δεν γνωρίζω αν ο π. Χρυσόστομος ενδιαφέρεται να εκλεγεί Μητροπολίτης Ιωαννίνων ή αν προτιμά να εκλεγεί σε άλλη Μητρόπολη, αλλά σίγουρα έχει όλα τα προσόντα που ανέφερε ο Μακαριότατος ότι πρέπει να έχει ο διάδοχος του μ. Θεόκλητου Σετάκη.

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων περιλαμβάνει ως μέλη της και σημαντικό αριθμό σπουδαστών και καθηγητών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αρα ο π. Χρυσόστομος, με δεδομένη την λίαν αξιόλογη θεολογική του επάρκεια αλλά και την ευρύτατη θύραθεν του παιδεία, θα είναι ιδανικός ποιμένας της Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Ταυτόχρονα, επειδή ο εκάστοτε Μητροπολίτης Ιωαννίνων λόγω κληροδοτημάτων, είναι ex officio μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδας, η Εκκλησία θα βρει στο πρόσωπο του π. Χρυσόστομου ένα απολύτως φερέγγυο διαχειριστή των οικονομικών της Εκκλησίας.

Ολα τα πιο πάνω φυσικά αν ο Πανοσιολογιότατος δεν έχει αντίρρηση να εκλεγεί Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Το σίγουρο είναι ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι “γεώργιο του Κυρίου” αποίμαντο και ακατήχητο για πολλές δεκαετίες και αναμένει από τον Μακαριότατο και την Ιεραρχία να εκλέξουν ένα πνευματικό επίσκοπο για να αναλάβει τη διαποίμανσή της.

No comments:

Post a Comment